Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 8 aug 15:20

Winststijging voor ING

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Bij ING zijn de netto rente-inkomsten met 2% gegroeid naar €3,4 mrd. Door lagere overige inkomsten daalde de omzet echter met 1% naar €4,5 mrd. Omdat de kosten ook iets opliepen, viel het brutoresultaat met 4% terug naar €2,1 mrd. Achter die cijfers gaat echter een degelijke kredietgroei van €14,2 mrd schuil. Daarnaast nam het vermogen op spaarrekeningen van de bank met €5,8 mrd toe.

De onderliggende winst voor belastingen steeg met 2% naar €2,0 mrd omdat de toevoeging aan de stroppenpot (€115 mln) slechts half zo hoog was als vorig jaar. De nettowinst klom met 4% naar €1,4 mrd, oftewel €0,37 per aandeel. De gunstige onderliggende ontwikkelingen en het dividendrendement van ruim 5% zijn de belangrijkste argumenten om ING ondanks de matige resultaatgroei toch vast te houden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!