Updates

Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 8 aug 2018 15:20

Winststijging voor ING

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Bij ING zijn de netto rente-inkomsten met 2% gegroeid naar €3,4 mrd. Door lagere overige inkomsten daalde de omzet echter met 1% naar €4,5 mrd. Omdat de kosten ook iets opliepen, viel het brutoresultaat met 4% terug naar €2,1 mrd. Achter die cijfers gaat echter een degelijke kredietgroei van €14,2 mrd schuil. Daarnaast nam het vermogen op spaarrekeningen van de bank met €5,8 mrd toe.

De onderliggende winst voor belastingen steeg met 2% naar €2,0 mrd omdat de toevoeging aan de stroppenpot (€115 mln) slechts half zo hoog was als vorig jaar. De nettowinst klom met 4% naar €1,4 mrd, oftewel €0,37 per aandeel. De gunstige onderliggende ontwikkelingen en het dividendrendement van ruim 5% zijn de belangrijkste argumenten om ING ondanks de matige resultaatgroei toch vast te houden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!