Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
image description
Opinie Erik Klooster, 8 aug 10:53

Advieswijzigingen Ahold, ABN Amro, Disney en farmaceuten

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden

Vanwege het grote aantal presentaties van kwartaal- en halfjaarcijfers laten we ons licht schijnen over een reeks Nederlandse en buitenlandse aandelen. Tegen de dertig in totaal. Daarnaast tippen we een Duits sportmerk.

Wij hebben dan ook tal van adviezen op Nederlandse en internationale aandelen, waaronder nogal wat advieswijzigingen

UITSLUITEND VOOR ABONNEES

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Wekelijks stellen wij echter bij wijze van kennismaking de Tipterugblik open voor het grote publiek.

TIPTERUGBLIK

Tipterugblik: Mediobanca
Mediobanca presteerde uitstekend tot de nieuwe Italiaanse regering werd gevormd. Zorgen over de Italiaanse staatsschuld hadden tot gevolg dat het rendement terugliep naar 1,2%.

ZEVEN ADVIESWIJZIGINGEN EN EEN NIEUWE KOOPTIP

ABN Amro wordt sectorfavoriet
De nettowinst van ABN Amro is flink teruggevallen, maar de bank trekt vooral de aandacht met een stevige kapitaalgroei en een duidelijke focus op het opschroeven van de winstgevendheid.

Ahold Delhaize onterecht afgestraft
De aandacht is bij Ahold Delhaize vooral gericht op de prestaties in de Verenigde Staten. Die vielen de markt tegen, maar wij zien in de cijfers juist aanleiding om ons advies te verhogen.

Lucht klaart langzaam op voor Boskalis
Maritiem dienstverlener Boskalis ziet zijn winst dit jaar waarschijnlijk verder teruglopen door aanhoudende malaise op de offshore energiemarkten.

Ombouw Disney krijgt vorm
In het vorige artikel over Walt Disney eindigden we met de melding dat het amusementsbedrijf de problemen bij Media Networks te lijf zou gaan met eigen streamingdiensten en een nieuwe app. Inmiddels is meer duidelijk geworden.

Roche, Pfizer, Sanofi: Big Pharma krijgt weer kleur op de wangen
De tweedekwartaalcijfers van de grote farmaceuten hebben vooral koerswinst opgeleverd. De sector heeft de verwachtingen opgeschroefd, maar de toekomst is niet voor elke farmaceut even kansrijk.

Tip: Sportmerk maakt sterke comeback
Sportmerken zijn populair. Sportkleding is langzaamaan een mode-artikel of dagelijks gebruiksvoorwerp geworden. Het Duitse Puma kan van die trend een flink graantje meepikken.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR AANDELEN VAN EIGEN BODEM

Altice krijgt er flink van langs
Werkelijk alle seinen staan op rood bij kabelaar Altice Europe, zoals al zichtbaar werd in het eerste kwartaal. De kwartaalomzet is in alle landen waar het bedrijf werkt gedaald.

Fraaie winstspurt voor AMG
AMG heeft een topkwartaal achter de rug dankzij hogere prijzen en verkoopvolumes van specialistische metalen. En de groei is er voorlopig nog niet uit.

Basic-Fit bevestigt zijn hogegroeimodel
De tweedekwartaalcijfers van Basic-Fit waren als verwacht. Dat was een bevestiging van het groeimodel van het bedrijf, wat de beleggers verheugde. De aandelenkoers steeg fors. Wij hebben een koopadvies op het aandeel staan.

Corbion toont gedurende 2017 achteruitgang
Voedingsingrediënten- en biochemiebedijf Corbion voldeed aan de verwachtingen, maar vertoonde wel steeds meer achteruitgang gedurende het jaar.

Verwarrende groeicijfers van Fagron
Achter ogenschijnlijk zwakke cijfers gaat bij Fagron een mooie omzetversnelling schuil. De groeicijfers van Fagron zijn verwarrend.

Rode cijfers deren Galapagos niet
De omzet van Galapagos is in het eerste halfjaar met 40% opgelopen naar €101,9 mln. Die stijging werd voornamelijk veroorzaakt door een upfront-betaling van ontwikkelingspartner Gilead Sciences.

GrandVision verkoopt meer, maar maakt minder winst
Net als na de eerstekwartaalcijfers reageerde de koers heel positief op de halfjaarcijfers van GrandVision. De autonome omzetstijging van 3,9% is inderdaad hoger dan die van het eerste kwartaal (3,3%). De gerapporteerde omzet stijgt van €1,72 mrd naar €1,87 mrd.

Winststijging voor ING
Bij ING zijn de netto rente-inkomsten met 2% gegroeid naar €3,4 mrd. Door lagere overige inkomsten daalde de omzet echter met 1% naar €4,5 mrd.

Groei in Luxemburg stuwt Intertrust
Met een versnelling van de onderliggende groei spoelt Intertrust de teleurstelling van een zwakke jaarstart weg.

PostNL trekt zich terug op thuismarkt
Met de verkoop van de Duitse en Italiaanse dochters gaat PostNL zich volledig richten op de Benelux. Het potentiële winstherstel voor de komende jaren valt hierdoor lager uit.

Rood Microtec maakt weer winst
Rood Microtec heeft de omzet stevig opgevoerd. Toch zien we niet veel toekomst in het aandeel.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN HET BUITENLAND GENOTEERDE AANDELEN

Allianz laat zich niet van de wijs brengen
Eenmalige factoren zetten tijdelijk een rem op de groei van Allianz. Het Duitse verzekeringsconcern ligt voorlopig prima op koers om de eigen doelen voor 2018 in te gaan lossen.

Sterk kwartaal geeft Axa even ademruimte
Het Franse verzekeringsconcern Axa heeft de onderliggende winst in het eerste halfjaar met 9% zien oplopen naar €3,3 mrd.

Goed presterend DowDuPont is terughoudend over de rest van het jaar
DowDuPont is een fusiebedrijf met sterke markten, maar de verwachtingen vallen iets tegen.

Voorzichtigheid Eon valt niet goed
De kwartaalcijfers van het Duitse Eon liggen per saldo net iets hoger dan verwacht. Het is dan ook een tegenvaller dat het concern de prognose voor heel 2018 niet durft te verhogen.

HSBC heeft tijd nodig
Een sterke groei in Azië was een belangrijk lichtpuntje in de cijferpresentatie van HSBC. De resultaten wijzen ook uit dat het nog enige tijd gaat duren voordat de groeistrategie zich gaat uitbetalen.

Merck, Novartis: Big Pharma krijgt weer kleur op de wangen
De tweedekwartaalcijfers van de grote farmaceuten hebben vooral koerswinst opgeleverd. De sector heeft de verwachtingen opgeschroefd, maar de toekomst is niet voor elke farmaceut even kansrijk.

Siemens verhoogt winstdoelstelling
Siemens gaat zijn structuur verder vereenvoudigen en meer inzetten op digitalisering. Dat moet tot een versnelling van de omzet- en winstgroei leiden.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!