Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 7 aug 2018 13:56

Dividendportefeuille: Jaarwinst naar +9,1%

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

De dividendportefeuille blijft het zeer goed doen met een rendement van inmiddels ruim 9% in 2018. De vastgoedposities blinken de laatste weken uit en tegenover veel stijgers staan nauwelijks dalers.

Ook het jaar 2018 verloopt inmiddels uitstekend met een nieuwe recordstand bij de slotkoersen van maandag. Dit jaar is het rendement nu 9,1% waardoor het totaalrendement een nieuwe piek neerzet met +194,9% sinds de start in september 2011. Het leuke van beleggen is dan ook dat er altijd weer nieuwe instapmomenten komen. Op 3 april schreef ik op Twitter (www.twitter.com/mennovanhoven) nog dat de dividendportefeuille met -6% op dat moment de op één na slechtste jaarstart kende. In 2016 was er namelijk eind februari een verlies van 7,2%. Dat jaar werd uiteindelijk afgesloten met een plus van 10,1%. Een zelfde scenario lijkt zich ook in 2018 te voltrekken, want het verlies van 6% is binnen vier maanden tijd omgezet in een huidige winst van 9,1%, waarmee een achtste opeenvolgende jaar van dubbelcijferig rendement nog steeds binnen handbereik ligt.

Van de 37 aandelen in portefeuille staan er 25 op winst met slechts twee aandelen die meer dan 10% inleveren. De grootste daler is met -12,7% nog steeds industrial Parker Hannifin, en juist dat aandeel was de afgelopen week de grote uitblinker (+6,6%) na sterke cijfers. Ook Ecolab, dat sinds eind 2014 in de portefeuille zit, was met +5,3% een uitschieter en bereikte een nieuwe hoogste koers ooit. Last but not least is er in 2018 eindelijk herstel voor de twee vastgoedfondsen, Realty Income en Simon Property. Realty Income werd in februari gekocht op $49,58 en plust inmiddels ruim 18%.

ACHT JAAR OP RIJ DUBBELE CIJFERS BLIJFT MOGELIJK

Sinds de start van de dividendportefeuille in september 2011 was er elk jaar sprake van een dubbelcijferig rendement met achtereenvolgens winsten (inclusief dividend) van 17,7% (2011), 11,9% (2012), 24,2% (2013), 22,6% (2014), 10,2% (2015), 10,1% (2016) en 11,2% (2017). Wie eind vorig jaar ook voor 2018 een dubbelcijferig rendement zou hebben voorspeld, had ik weinig kans gegeven. Na een kwakkelende start zakte de dividendportefeuille in april weg tot een waarde van €253.957, ofwel een min van 6%. Deze week werd met een totale waarde van €294.876 een nieuwe recordstand bereikt en is een achtste opeenvolgend jaar waarin een dubbelcijferig rendement wordt gerealiseerd met een plus van 9,1% ineens weer zeer goed mogelijk.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!