Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 31 jul 2018 09:00

Philips plus drie andere TA-kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Philips kreeg onlangs een verkoopadvies van ons. Dat wil zeggen, op basis van fundamentele analyse. Op grond van technische analyse (TA) heeft Philips juist een koopadvies. Zulke tegenstrijdige – maar uiteraard goed onderbouwde – adviezen komen soms voor. Ter kennismaking stellen wij nu vier koopadviezen uit de hoek van de technische analyse open voor niet-abonnees.

Deze fondsen komen voor op een van de lange lijsten met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Adviezen in de luwte

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van Nederlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Koopadviezen in de luwte van het cijfergeweld.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: PHILIPS PLUS DRIE ANDERE TA-KOOPTIPS

DSM zorgt voor 70% rendement (20 juli 2018)
DSM laat nog altijd hoger liggende toppen en bodems zien. We laten het aandeel daarom op ‘kopen’ staan. DSM behoort tot onze beste kooptips voor de Nederlandse beurs. Het aandeel heeft al sinds april 2016 een koopadvies en inmiddels bedraagt de winst op de ‘longpositie’ een kleine 70%. Er lijkt nog meer in het vat te zitten. De koers zit namelijk nog altijd in een stijgende trend. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde beweegt al jaren keurig omhoog en diende ook een aantal keer als steunpunt (en tot april 2016 ook een aantal keer als weerstand). Het enige wolkje aan de heldere hemel is nu de negatieve divergentie tussen de koers en de MACD-indicator: de koers maakt hogere toppen, de MACD lagere. Negatieve divergenties zijn op zichzelf overigens niet voldoende om te verkopen. Daarvoor zijn eerst meer technische bewijzen nodig.

Heineken maakt indruk (27 juli 2018)
Heineken is ontsnapt uit de zijwaartse trading range. We zetten het aandeel op ‘kopen’. Gedurende de laatste maanden van 2016 en de eerste maanden van 2017 heeft Heineken een grote koersstijging laten zien. De koers liep toen in korte tijd met ongeveer 30% op. Daarna stond het aandeel lange tijd stil. Er ontstond een trading range met steun op €81 en weerstand rond de €90. Eind 2017 begon het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde ook vlak te lopen, als bewijs voor het neutrale koersbeeld. Maar recent is Heineken opwaarts uit de zijwaartse bandbreedte gebroken, terwijl het 40-weeks gemiddelde weer omhoog is gekruld. Opvallend is dat de MACD- indicator steeds keurig boven de nullijn bleef. Als we de zijwaartse range omklappen, bijvoorbeeld volgens de ‘klap-en-flap-methode’, ontstaat een koersdoel van €100.

IMCD verdient nu echt een koopadvies (20 juli 2018)
IMCD breekt uit het stijgend trendkanaal. Wij verhogen het advies naar ‘kopen’. Eerlijk is eerlijk: we hadden IMCD te vroeg op ‘houden’ gezet. Toen de koers in april dit jaar even wegzakte en de MACD-indicator onder de nullijn terechtkwam, hebben we het zekere voor het onzekere genomen door onze inmiddels flink opgelopen winst te pakken. Even werden we gesterkt in onze visie. IMCD brak bij het herstel in mei dit jaar aanvankelijk ook niet door de horizontale weerstand op €56. Daar slaagde het aandeel recent wel in. Vlak na de doorbraak door de €56 werd de bovenkant van het stijgend trendkanaal uitgenomen. Dit betekent normaal gesproken dat de trend gaat versnellen. We kunnen dan ook niet anders dan het aandeel weer terug te kopen. Natuurlijk is de stijging hard gegaan en staat de koers ‘overbought’. De kans op een tijdelijke terugval nemen we voor lief.

Philips zorgt voor verrassingen (20 juli 2018)
Philips heeft recent afgerekend met de horizontale weerstand op €36. Wij verhogen het advies naar ‘kopen’. De koersbewegingen van Philips zijn grillig en zetten de belegger regelmatig op het verkeerde been. Begin dit jaar leek het nog bergafwaarts te gaan. De koers zakte uit een stijgend trendkanaal en daarna ook door de horizontale steun van €31. Het 40-weeks gemiddelde begon te dalen. Het advies was toen hooguit ‘houden’. Maar van de weeromstuit keerde Philips weer terug boven de weerstand van de vorige top, uit het najaar van 2017. Dit wapenfeit hebben we hier eerder vermeld. Toen was de uitbraak nog pril. Nu hij echt lijkt te lukken, kunnen we niet anders dan het advies op te
waarderen naar ‘kopen’. De trendlijn op €36 kent een lang verleden. Ook in 2002 vormden zich hier belangrijke toppen. Een uiterst serieuze doorbraak dus.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.