Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 31 jul 2018 13:54

Dividendportefeuille: nieuw record en meer dividend

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De dividendportefeuille bereikte afgelopen week een nieuw recordniveau met een waarde van ruim €291.000. Bij de slotkoersen van maandag is er in 2018 een plus van ruim 7%.

SEB en Reckitt-Benckiser waren de grote uitblinkers op weekbasis, met koerswinsten van 10 en 7% na meevallende kwartaalcijfers. Ook achterblijver PPG en nieuwe aankoop Arkema deden het uitstekend met een plus van 5%. Het enige minpunt was Intel, dat ruim 8% daalde. Dat kwam door zorgen dat AMD marktaandeel wint in de lucratieve datacentermarkt. Deze overdreven koerstik biedt een prima nieuw koopmoment voor Intel.

Weer dubbelcijferig rendement?

Met een plus van 7% dit jaar ligt de dividendportefeuille nog steeds op koers om voor het achtste opeenvolgende jaar een dubbelcijferig rendement te realiseren. Interessant is dat in 2018 een aantal grote achterblijvers het eindelijk heel goed doen.

Zo is het Deense Coloplast in 2018 de grootste stijger, met een plus van 41,1%. Ook aandelen als VF Corp (+23,8%) en Amer Sports (+21,3%) doen het bovengemiddeld goed. Daarnaast is Reckitt-Benckiser, in het eerste kwartaal nog de grootste daler, erg belangrijk. Het aandeel werd eerder dit jaar rond het dieptepunt bijgekocht en noteert inmiddels op 6800 pence. Dat is zo’n 1500 pence boven de laagste jaarkoers van 5255 pence.

Ook de twee zwaarst wegende aandelen zijn in 2018 zeer belangrijk voor het rendement. Microsoft (weging 6,2%) plust dit jaar 23,2% en noteert net als mede-zwaargewicht LVMH (weging 4,9%, +21% in 2018) niet ver van de hoogste koers ooit. Tien aandelen in de dividendportefeuille zijn goed voor een dubbelcijferig rendement dit jaar. Daar tegenover staan slechts twee aandelen die meer dan 10% inleveren, aangevoerd door grootste daler Parker Hannifin (-18,1%).

Het gemiddelde dividendrendement voor de dividendportefeuille is nu 2,4%. De afgelopen weken waren er dividendverhogingen door onder meer Simon Property, PPG Industries, Reckitt-Benckiser, LVMH en Diageo.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!