Braziliaanse rugwind voor Santander - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 25 jul 14:10

Braziliaanse rugwind voor Santander

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De kwartaalcijfers van Santander onderstrepen het voordeel van de brede internationale spreiding. De onderliggende winst veerde op voor Santander dankzij een hogere bijdrage van de Braziliaanse activiteiten.

De winst van Santander is in het afgelopen kwartaal met 3% gedaald naar €1,7 mrd. De terugval was volledig het gevolg van eenmalige kosten voor de overname van Popular in 2017.

Onderliggende winst

De onderliggende winst veerde op met 14%, naar €2,0 mrd. Dat was voornamelijk te danken aan een hogere bijdrage van de Braziliaanse activiteiten. In het eerste halfjaar is de winst in Brazilië met 28% omhoog geschoten naar €1,3 mrd. Dat is voldoende om een winstdaling van 14% naar €692 mln in het Verenigd Koninkrijk te compenseren. Het houdadvies wordt na de degelijke cijfers herhaald.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles