Hoe obligatiebeleggers een hoger rendement kunnen realiseren - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 22 jul 10:00

Hoe obligatiebeleggers een hoger rendement kunnen realiseren

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Obligatiebeleggers die rekening houden met ESG-criteria, kunnen volgens Fidelity International een hoger rendement realiseren met een lagere volatiliteit.

Fidelity International onderzocht in hoeverre ESG-criteria op het gebied van ecologie, sociaal en goed bestuur een bijkomende en onafhankelijke risicofactor kunnen zijn voor obligatiebeleggen.

Hogere ESG-score, kleinere compensatie

Op basis van haar data-analyse stelt Fidelity dat financiële markten gemiddeld een kleinere compensatie vragen voor obligaties van bedrijven met betere ESG-scores. Volgens Fidelity komt dit waarschijnlijk omdat de kans kleiner is dat deze bedrijven om de verkeerde redenen in het nieuws komen. Bij bedrijven met lagere ESG-scores is er volgens Fidelity een groter risico dat ze de obligatie niet terugbetalen.

Fidelity concludeert dat zowel investmentgrade- als highyield-bedrijfsobligaties van partijen met de beste ESG-scores doorgaans lagere spreads, sterkere financiële cijfers en een lagere impliciete kans op wanbetaling hebben. Daarnaast is er sprake van een lagere volatiliteit.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles