DWS acht de kans groot dat de geldkraan in China weer open gaat - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 21 jul 15:15

DWS acht de kans groot dat de geldkraan in China weer open gaat

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Volgens DWS moeten we rekening houden met ruimer geldbeleid in China.

De ontwikkeling van de geldhoeveelheid in China geeft volgens DWS een inkijk in de macro-economische ontwikkelingen van het land. Bijna tien jaar geleden nam de geldhoeveelheid in China met ruim 40% toe. Op deze manier probeerde de centrale bank de ergste gevolgen van de wereldwijde recessie te verzachten.

In de jaren daarna nam de groei weer af, en schommelde tussen 2012-2015 rond 5%. Toen vervolgens de aandelenmarkt harde klappen kreeg en de zorgen over een harde landing van de Chinese economie toenamen, werd de geldkraan weer opengezet en groeide de geldhoeveelheid met meer dan 20%.

Yuan zwakker

DWS stelt dat de Chinese aandelenmarkt dit jaar enigszins is ingezakt en de yuan zwakker is geworden. Daarbovenop nemen de zorgen over de Chinese economie toe door de oplopende spanningen rond de handelsrelatie met de VS. Het zou DWS daarom niet verbazen als China zijn geldbeleid weer zal verruimen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles