Waarom is de koers van kabelproducent Leoni zo sterk gedaald? - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 19 jul 14:00

Waarom is de koers van kabelproducent Leoni zo sterk gedaald?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

In vier weken tijd is het aandeel Leoni ruim 20% van zijn waarde kwijtgeraakt. Hiervoor is geen bedrijfsspecifieke aanleiding. 

We schrijven de koersdaling toe aan de escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld, waarbij president Trump dreigt met een importheffing van 20% op auto’s en auto-onderdelen uit de Europese Unie. Het dreigement zorgt voor koersverliezen in de hele Europese autosector.

Sterke ordergroei Leoni

Ondertussen zijn er gesprekken gaande tussen de Duitse regering en de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland over een nultarief. De vraag is of de soep zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend. Leoni staat er sowieso sterk voor. Het bedrijf is met de productie van speciaalkabels voor auto’s actief op een mooie groeimarkt. Door de overgang naar elektrisch rijden en zelfrijdende auto’s neemt het kabelaandeel in auto’s namelijk toe. Dit is terug te zien in de orderontvangsten, die in het eerste kwartaal met 78% stegen. De winstmarges zullen dit jaar herstellen, bij een aantrekkende autonome omzetgroei. Met een bescheiden k/w van nog geen 9 voor dit jaar blijft het aandeel volgens ons koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles