Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Opinie Erik Klooster, 19 jul 2018 09:59

Negentien aandelen om van de hand te doen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden

Negentien toonaangevende internationale aandelen kunt u wat ons betreft beter niet kopen. Of verkopen, als u ze wel in uw bezit heeft. Op basis van technische analyse verwachten wij geen vuurwerk van deze aandelen. Integendeel.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische analyse-verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

AB InBev
AB InBev met stip onderaan (24 mei 2018)
AB InBev behoort Europees tot de slechtst presterende aandelen. Er is nog geen enkele aanleiding van het eerder afgegeven verkoopadvies af te wijken.
Adecco
Adecco zakt door het ijs (17 mei 2018)
Lange tijd hebben we Adecco het voordeel van de twijfel gegeven, maar recent is een duidelijk toppatroon voltooid. Het aandeel wordt op ‘verkopen’ gezet.
AT&T
AT&T nog steeds gevangen in dalende trend (20 april 2018)
AT&T vroeg om een adviesverlaging toen er in de weekgrafiek voor de derde keer op rij een lagere top werd gevormd.
AXA
AXA levert nog meer in (6 juli 2018)
Het advies voor AXA wordt verlaagd naar ‘verkopen’. We hadden AXA nog niet zo heel lang geleden op ‘houden’ gezet. Dit gebeurde na een zogeheten ‘failed breakout’. De koers was door een stijgende steunlijn gezakt.
Carrefour
Carrefour bevestigt dalende trend (20 april 2018)
Carrefour is door de horizontale steun op €16,50 gezakt en blijft daarom op de verkooplijst staan.
Inmiddels behoort het aandeel tot onze succesvolste verkooptips.
Daimler
Daimler zakt door essentiële steun (29 juni 2018)
Daimler is onlangs door belangrijke horizontale steun gezakt. Het houdadvies wordt omgezet in een verkoopadvies. We hadden Daimler op ‘houden’ gezet toen de koers was terechtgekomen onder de stijgende steunlijn, getrokken tussen de belangrijke bodems van medio 2016 en 2017.
Deutsche Post
Deutsche Post weer in advies verlaagd (1 juni 2018)
Deutsche Post is recent door de onderkant van een zijwaartse range gezakt. Dit is aanleiding om het advies om te zetten naar ‘verkopen’. Deutsche Post kreeg in februari al een adviesverlaging naar ‘houden’ aan z’n broek.
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom doet het wat beter (3 mei 2018)
Deutsche Telekom heeft flink herstel laten zien, maar dit is nog onvoldoende om het verkoopadvies te wijzigen.
Exxon Mobil
Sein op rood voor Exxon Mobil (1 juni 2018)
Exxon Mobil zit gevangen in een dalend trendkanaal. We hebben het aandeel lange tijd het voordeel van de twijfel gegeven. Maar nu de koers is afgeketst op de bovenkant van het trendkanaal, staat het sein op rood.
General Electric
General Electric vindt houvast (1 juni 2018)
Na een lange daling lijkt de koers van General Electric vooralsnog steun te vinden op $12,50. We houden nog even vast aan ons verkoopadvies.
Lufthansa
Lufthansa in vrije val (10 mei 2018)
Lufthansa dreigt in een vrije val terecht te komen, nu de koers uit een zijwaarts patroon is gezakt. Recent hadden we Lufthansa al van de kooplijst gehaald, toen de koers uit het stijgend trendkanaal was gevallen.
Manpowergroup
Manpower ziet beeld langzaam verslechteren (1 juni 2018)
Manpowergroup is recent door de belangrijke horizontale steunlijn op $97,50 gezakt. Het technische beeld is langzaam verslechterd.
Nestlé
Nestlé heeft nog een lange weg te gaan (22 juni 2018)
Nestlé zit nog altijd gevangen in een zijwaartse beweging. Het aandeel blijft op ‘verkopen’ staan. Het verkoopadvies voor Nestlé dateert nog maar van februari dit jaar. Toen voltooide het aandeel een dubbele topformatie, nadat de koers door de belangrijke trendlijn op CHF80 was gezakt.
Novartis
Novartis zakt door essentiële steun (8 juni 2018)
Nadat Novartis eerder een ‘failed breakout’ – een mislukte opwaartse uitbraak – had laten zien, is de koers nu ook door de belangrijke steun op CHF77,50 gezakt. Reden genoeg om het advies te verlagen naar ‘verkopen’.
Philip Morris International
Philip Morris ondergaat koersimplosie (15 juni 2018)
Philip Morris kreeg in februari een verkoopadvies. Daarna daalde de koers in korte tijd met meer dan 20%. Het aandeel bewoog zich overigens al een tijdje in een dalend trendkanaal, dus het onheil tekende zich eigenlijk al af. De koers is zo hard gedaald dat er nu een historische ‘oversold’-situatie zichtbaar is.
Procter & Gamble
Procter & Gamble zwaar onder druk (17 mei 2018)
Procter & Gamble heeft sinds begin dit jaar een verkoopadvies. De dalende krachten hebben nog steeds de overhand en daarom laten we dit advies ongemoeid.
Roche
Roche gevangen in dalende trend (8 juni 2018)
Net als Novartis, heeft ook Roche een belangrijke steunlijn doorbroken. Het verkoopadvies dat we begin februari hebben afgegeven wordt herhaald. Roche zit nu al een jaar in een dalend trendkanaal.
Siemens
Siemens op ‘verkopen’ ondanks verbetering (29 juni 2018)
Siemens is recent hersteld en stoeit nu met de bovenkant van het dalend trendkanaal. We verwachten hier weerstand en daarom herhalen we ons verkoopadvies. Tegen de dalende trend in liet Siemens onlangs een flinke stijging zien.
Telefónica
Telefónica komt niet langs weerstand (24 mei 2018)
Telefónica wist recent niet af te rekenen met de weerstand op €8,50. Wij gaven het aandeel midden december een verkoopadvies nadat de koers door de horizontale steun van €8,50 was gezakt.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u al onze technische verkoopadviezen op een rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!