Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Opinie Karel Mercx, 19 jul 2018 12:16

Defensieve portefeuille: WPP en Goud

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

Een paar maanden geleden trad Martin Sorrell af. Hij was ceo van het grootste reclamebureau ter wereld, WPP, en moest het veld ruimen nadat hij was beschuldigd van gesjoemel met geld.

Veel is daar niet over bekend, maar Sorrell voelde zich wel geroepen het gerucht te ontkennen dat hij met geld van WPP een prostituee zou hebben betaald. De ceo trad terug ‘in goed overleg’, en omdat er geen beperkende voorwaarden golden kon hij direct een nieuw reclamebureau starten. Zo kon het gebeuren dat Sorrell de afgelopen weken verwikkeld raakte in een overnamestrijd met zijn oude werkgever om het Nederlandse bedrijf Mediamonks. Hij kwam als winnaar uit de strijd, en nam het bedrijf over voor €300 mln. Zo zette de 73-jarige Sorrell het bedrijf een hak dat hij zelf vanaf de grond heeft opgebouwd.

Genoeg geweest

De beheerders van de defensieve portefeuille hebben schoon genoeg van de soap rond WPP. Wij nemen met een verlies van 20,47% afscheid van het aandeel. Daarnaast ruilen we onze positie in SPDR Gold Shares (ticker: GLD, ISIN: US78463V1070) in voor de iShares Physical Gold ETF (ticker: IGLN, ISN: IE00B4ND3602). Eerstgenoemde ETF is namelijk niet langer te koop voor Europese beleggers. De defensieve portefeuille staat in 2018 1,01% in de plus.

+33,0%, 9 november 2010 – 18 juli 2018

 

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!