Wat is uw verklaring voor de forse koersval van het Belgische Econocom? - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Peter Schutte, 18 jul 15:00

Wat is uw verklaring voor de forse koersval van het Belgische Econocom?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Afgelopen februari tipten wij het Belgische Econocom. Op een koers van €6,62 leek er het nodige potentieel te zijn. In de laatste weken is de IT-dienstverlener echter in een vrije val gekomen.

Begin deze maand kwam het bedrijf met een winstwaarschuwing. Het kampt met de uitstel van enkele grote projecten en er volgt een voorziening van €10 mln voor ‘risicovolle contracten’. Het halfjaarresultaat zal daardoor met ruim 40% dalen en de onderliggende operationele jaarwinst zal terugvallen van €154 mln naar €120 mln.

Handel met voorkennis

Het is een wat vage ontwikkeling voor een bedrijf dat opereert in een groeimarkt (digitalisering). Ook lijkt er duidelijk gehandeld met voorkennis. Eerder dit jaar verkocht ex-ceo Philippe Roesch al een flink pakket aandelen en zorgde een convertible voor verwateringsvrees. U kunt de stukken aanhouden, maar door al deze ontwikkelingen zijn wij veel terughoudender geworden met Econocom.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles