Toptip van de week: JPMorgan Chase - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 17 jul 13:44

Toptip van de week: JPMorgan Chase

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Amerikaanse bankenreus JPMorgan Chase profiteert volop van de sterke economie en het gunstige klimaat op financiële markten. De beurskoers is in de afgelopen twaalf maanden met ruim 20% gestegen en beleggers streken bovendien ruim 2% dividendrendement op.

De combinatie van degelijke kwartaalcijfers en een aantrekkelijke waardering was twaalf maanden geleden aanleiding voor de koopaanbeveling voor JPMorgan. De bank heeft de wind in de rug van de groeiende Amerikaanse economie. De afgelopen kwartalen valt er bijvoorbeeld per saldo meer geld vrij uit het potje voor slechte leningen dan dat er moet worden toegevoegd. Daar komt bij dat de kredietverstrekking toeneemt. Een verschil met een jaar geleden is dat de winst bij de investment bank nu ook in de lift zit. Dankzij het goede klimaat op financiële markten lag de winst in dit segment het afgelopen kwartaal 18% hoger dan een jaar geleden.

Dividendgroei

De stevige winstgroei en de positieve uitslag van de recente stresstest maken het mogelijk om het dividend te verhogen. De kwartaaluitkering wordt verhoogd van €0,56 naar €0,80. Dit levert een dividendrendement op van bijna 3%.

Tegenover de goede dividendvooruitzichten staan echter iets minder mooie koersvooruitzichten. Langzaam maar zeker komen er namelijk wat aanwijzingen dat de bankcyclus de top nadert. De netto-rentemarge – het verschil tussen de rente waartegen een bank leent en uitleent – liep het afgelopen kwartaal wat terug. Ook bleef de kredietgroei duidelijk achter bij de omzetgroei. Hoewel de winst voorlopig verder stijgt, ligt het groeitempo lager dan het afgelopen jaar. Samen met de al behaalde koerswinst en een sectorrotatie op de aandelenmarkt is dat reden om het advies bij te stellen naar ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles