Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 12 jul 2018 09:32

Genieten van het goede leven met Jeroen, Jaap en Jan

0 0 Leestijd ongeveer

Jeroen Dijsselbloem, Jaap van Duijn, Jan Six. Dat zijn de opvallendste namen van Grip op je Vermogen, het evenemnt dat Beleggers Belangen dit najaar voor het zevende achtereenvolgende jaar organiseert met ING en Elsevier Weekblad. 

Op vrijdag 5 oktober in het World Forum in Den Haag is ‘Met elkaar genieten van het goede leven’ het thema. Grip op je Vermogen 2018 gaat inderdaad in op alle facetten van een goed leven. Nu en in de toekomst.

Hoofdrolspeler eurocrisis

Jeroen Dijsselbloem en Jaap van Duijn zullen bij u geen introductie behoeven. Maar ik kan het toch niet laten ze kort aan u voor te stellen. Dijsselbloem was als minister van Financiën (2012-2017) en voorzitter van de Eurogroep (2013-2018) een van de hoofdrolspelers in de eurocrisis. Vanuit die achtergrond zal hij tijdens  Grip op je Vermogen ongetwijfeld ingaan op de huidige stand van zaken in de wereldeconomie en op de financiële markten.

Bekende belegger

Nog bekender onder beleggers is Jaap van Duijn. In diverse topfuncties binnen de Robeco Groep was hij in de jaren tachtig en negentig een van de bekendste beleggers van Nederland. Maar ook sinds zijn pensionering is hij nimmer uit de publiciteit geweest. Vorig jaar was hij nog een keer Belegger van de Week in Beleggers Belangen. Specifieker dan Dijsselbloem zal Van Duijn op 5 oktober ingaan op de consequenties voor beleggers van het huidige economische en financiële  klimaat.

Echte Rembrandt

De naam Jan Six zal bij u hoogstwaarschijnlijk minder snel een bel doen rinkelen dan die van Dijsselbloem en Van Duijn. Toch is hij ongetwijfeld een van de succesvolste beleggers van de laatste jaren, in kunst wel te verstaan. Eind 2016 zag Six een schilderij in een catalogus van het Londense filiaal van veilinghuis Christie’s staan dat werd toegeschreven aan iemand uit de omgeving van Rembrandt. Hij kocht het kunstwerk (volgens Quote) voor €156.000. Dit jaar bleek het te gaan om een echte Rembrandt.

Genieten van het goede leven

De Nederlandse economie draait weer op volle toeren, is het inhoudelijke uitgangspunt van het evenement. Maar het gaat niet alleen om nu. Hoe blijven we genieten van het goede leven en geven wij de wereld optimaal door aan onze (klein)kinderen? En welke rol spelen het klimaat en nieuwe verdienmodellen als de deeleconomie hierbij? Vanuit onze kennispartner zal Marieke Blom, hoofdeconoom van ING, hierover spreken tijdens Grip op je Vermogen.

Bob Homan

Last but not least: vanuit ING zal ook hoofd Investment Office Bob Homan weer van zich laten horen. Een voorproefje op zijn verhaal kunt u deze week al bij ons lezen. Wilt u meer weten over de onderwerpen van Grip op je Vermogen, en wilt u zien welke andere sprekers we reeds hebben vastgelegd, klik dan hier/ga dan naar gripopjevermogen.nl. Ik zal zelf ook zeker aanwezig zijn in Den Haag. Dus wellicht treffen wij elkaar daar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.