Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
image description
Opinie Hein Praats, 11 jul 2018 13:00

Hoe staat het met schadevergoeding voor Nederlandse Petrobras-beleggers?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden

Begin dit jaar werd in de VS een schikking getroffen voor beleggers in Petrobras. Beleggers die waren benadeeld door de corruptieschandalen bij de Braziliaanse oliegigant, krijgen een schadevergoeding. Komen Nederlandse Petrobras-beleggers daar ook voor in aanmerking?

Beleggers die zelf handelen in effecten, zijn in principe ook zelf verantwoordelijk voor het volgen van de ontwikkelingen. Daarbij is het wél gebruikelijk dat de intermediair die de orders uitvoert, de belegger van relevante informatie voorziet. De schadevergoeding die in de VS werd bedongen, dekt enkel verliezen in effecten van Petrobras die tussen 2010 en 2015 op de Amerikaanse beurs werden verhandeld. De deadline om hier voor betaling in aanmerking te komen, is echter verstreken.

Er is nog hoop

Er zijn echter wel mogelijkheden. Gedupeerde beleggers in effecten van Petrobras die op een andere beurs – waaronder de Braziliaanse – zijn verhandeld, kunnen contact opnemen met de in Nederland gevestigde Petrobras Compensation Foundation. Dat is een stichting die Petrobras in Nederland heeft gedagvaard uit naam van internationale beleggers. Hoe snel die procedure verloopt hangt vooral af van een nog te behandelen wetsvoorstel over het gemakkelijker verhalen van schade in een collectieve procedure.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!