Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 11 jul 2018 11:45

Beurzen vandaag: Europa omlaag, Beter Bed en PepsiCo omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen bekijken we de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Vandaag: Wall Street sloot opnieuw hoger met PepsiCo als één van de grootste uitschieters. De Europese beurzen leveren vandaag echter fors in met een min van 1% voor de AEX. Beter Bed is een grote uitblinker.

NEDERLAND

De AEX zakt in de loop van de ochtend verder weg en noteert rond 10.15 uur bijna 1% lager op ruim 555 punten. Grootste daler is ArcelorMittal. Slechts drie hoofdfondsen boeken winst, aangevoerd door Heineken met een mager plusje van 0,3%. In de midkap is het opnieuw Besi dat flink inlevert als grootste daler. Arcadis is de witte raaf met een koerswinst van 2,1%. Een andere opvallende uitschieter is Beter Bed dat profiteert van een koopadvies van ABN Amro. De analisten verhogen het koersdoel voor het geplaagde aandeel van €10 naar €13. Het aandeel wint bijna 10% maar doet het in 2018 nog altijd zeer slecht. De beurskoers halveerde sinds eind vorig jaar.

Grootste stijgers AEX/AMX om 10.15 uur:

 • Arcadis +2,2%
 • IMCD +1,5%
 • TomTom +0,8%

Grootste dalers AEX/AMX om 10.15 uur:

 • ArcelorMittal -3,5%
 • Besi -2,8%
 • Aperam -2,5%

EUROPA

Ook elders in Europa zijn er behoorlijke verliezen, die zich vertalen in een min van 1,1% voor de Eurostoxx50. Ook hier zijn het de defensieve aandelen die het best blijven liggen met AB-Inbev als grootste stijger. Net als Heineken komt deze brouwer tot een bescheiden plusje van 0,2%. De grootste dalers zijn financials, aangevoerd door Banco Bilbao dat 2,4% inlevert.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 10.15 uur:

 • Anheuser Busch-Inbev +0,2%
 • Essilor +0,1%
 • Iberdrola +0,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 10.15 uur:

 • Banco Bilbao -2,4%
 • Deutsche Bank -2,0%
 • Banco Santander -1,9%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen boekten dinsdag mooie koerswinsten, met een plus van 0,6% voor de Dow Jones. Er waren slechts twee kleine dalers, allebei financials. Grootste stijger was hier Procter & Gamble (+2,5%), dat net als veel andere defensieve aandelen meeprofiteerde van de sterke cijfers van PepsiCo. Pepsi, niet opgenomen in de Dow ondanks een beurswaarde van $160 mrd, sloot 4,8% hoger op $112,89 na sterke cijfers en was daarmee de grootste stijger binnen de S&P500-index.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Procter & Gamble +2,5%
 • DowDupont +1,6%
 • Boeing +1,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • JPMorgan Chase -0,6%
 • Goldman Sachs -0,5%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het aandeel PepsiCo was gisteren een opvallende stijger. Het aandeel sloot 4,8% hoger, de grootste procentuele koerswinst op dagbasis in 7 jaar tijd. In het tweede kwartaal werd een aangepaste winst per aandeel van $1,61 gerealiseerd. Daarmee versloeg Pepsi, opgenomen in de dividendportefeuille, voor het achtste kwartaal op rij de verwachtingen van analisten, die gemiddeld rekenden op $1,52. Vooral de Noord-Amerikaanse verkopen van snackdochter Frito-Lay waren zeer sterk en compenseerden daarmee ruimschoots de zwakke performance van de drankendivisie. Ondanks het koersherstel staat PepsiCo in 2018 nog steeds op een verlies van bijna 6%. Wel staat het aandeel inmiddels bijna $20 boven het dieptepunt van minder dan $96 dat krap twee maanden geleden nog werd aangetikt. Achteraf bleek dat een uitstekend koopmoment.

 

AGENDA

Producentenprijsindex VS, juni jaar-op-jaar
(verwacht: 2,9%; vorig: 3,1%)
Groothandelsvoorraad VS, mei
(verwacht: 0,5%; vorig: 0,1%)
Producentenprijsindex Japan

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!