Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 10 jul 2018 10:30

Mager tweede kwartaal Flow Traders lonkt

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De winstgevendheid van Flow Traders komt voorlopig niet in de buurt van het niveau van het eerste kwartaal. Zolang het wat onrustig is op financiële markten, doet het bedrijf goede zaken.

De tweedekwartaalcijfers van Flow Traders zullen straks, op 27 juli, mager afsteken tegen de resultaten over het eerste kwartaal. Door de paniekgolf die in februari over de beurzen spoelde, schoten de inkomsten van het handelshuis omhoog. Het concern verhandelde in het eerste kwartaal voor €243,7 mrd aan ETP’s (+39%) en voor €692,8 mrd andere beleggingsinstrumenten (+27%). Flow Traders verdient geld als liquiditeitsverschaffer op de markt voor ETP’s (beursgenoteerde beleggingsinstrumenten zoals ETF’s), maar vooral als flitshandelaar. Omdat het aantal handelskansen door de hoge volatiliteit enorm toenam, schoten de netto-handelsinkomsten met 342% omhoog naar €213,2 mln. Dat was meer dan de €166,0 mln die het handelshuis in heel 2017 verdiende.

Rustiger beursklimaat

In het afgelopen tweede kwartaal schommelde de volatiliteitsindex VIX rond de 15, waarbij felle uitschieters uitbleven. De afgelopen jaren kwamen de netto-handelsinkomsten bij dergelijke marktomstandigheden uit op €70 mln tot €75 mln.

Mogelijk ligt het bedrag in het tweede kwartaal van dit jaar net iets hoger, aangezien de activiteiten gestaag worden uitgebreid. Flow Traders is inmiddels ook actief in de valutahandel en staat op het punt om zich ook te storten op de handel in digitale munten als de bitcoin.

Ondanks de uitdijende activiteiten slaagt het concern er goed in om de vaste kosten in de hand te houden. In het afgelopen kwartaal daalden die met 2% ten opzichte van het vierde kwartaal.

Diversificatie-instrument

Na een koerssprong van ruim 75% in het eerste kwartaal, schommelde de beurskoers de afgelopen maanden tussen €30 tot €37. Of dat een goed instapniveau is, hangt volledig af van hoe grillig de aandelenmarkten de komende jaren zijn, hoe succesvol de onderneming is in het aanboren van nieuwe markten en hoe snel de markt voor ETP’s groeit. De laatste twee factoren werken voorlopig in het voordeel van het concern, maar de volatiliteit op de beurzen laat zich niet voorspellen. Aangezien de winst van Flow Traders omhoog schiet als de nervositeit op de beurs toeneemt, is het aandeel een prima diversificatie-instrument. Daar komt bij dat de recente kwartaalcijfers de zorgen over de kapitaalbuffer hebben weggenomen en het aandeel is ogenschijnlijk goedkoop (k/w 9). Het koopadvies blijft van kracht.

In € mlnkw1 2018kw1 2017
Netto-handelsinkomsten213,248,3
Ebitda133,918,2
Nettowinst109,77,9

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!