Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 6 jul 2018 11:05

Aantal extreme uitslagen valt nog mee

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

VolkerWessels

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Het aantal extreme uitslagen in de rendementen van onze persoonlijke redactietips valt nog wel mee na een zeer volatiel tweede kwartaal. Opvallend is dat winnaars en verliezers vrij gelijkelijk zijn verdeeld tussen Europa en de Verenigde Staten.

Net als de markt in haar geheel hebben onze persoonlijke tips een roerig halfjaar achter de rug. De VS begonnen een handelsconflict, terwijl de vrees voor verdere renteverhogingen vanuit de Fed boven de markt bleef hangen. Daardoor kwamen de valuta’s en aandelen in opkomende markten onder druk te staan. In Europa zorgde vooral Italië voor politieke onrust, en ook de olieprijs veroorzaakte de nodige nervositeit. Aan de andere kant ging de EUR/USD voor Europese beleggers de goede kant op.

Extreme uitslagen

Toch viel het aantal extreme uitslagen nog wel mee. Vier tips noteren een rendement van +20%, waarvan de beste zelfs +30%. Daarentegen leverden vijf posities meer dan 20% in, waarvan onze shortpositie in olie het grootste verlies opleverde. Iets meer dan de helft (21) van de 41 tips behaalde een positief rendement. Daarvan deden zeventien het beter dan de AEX Total Return (+3,5%).

Winnaars en verliezers

Net als drie maanden geleden is het opvallend dat winnaars en verliezers vrij geleidelijk zijn verdeeld tussen aandelen met een notering op de Amsterdamse of een andere Europese beurs en aandelen op Wall Street. Maar in tegenstelling tot een kwartaal geleden, staan er nu wel twee ETF’s in de plus. Het gaat om de WisdomTree Small Cap Dividend ETF en de iShares Biotech ETF. Niet vreemd in dit klimaat is dat de enige opkomende-marktenpositie, het Comgest Emerging Markets Fund, op verlies staat.

Twee nieuwe tips

In het afgelopen kwartaal werden twee tips uitgestopt: General Electric en Lufthansa. Ook neemt Menno van Hoven nu afscheid van Sodexo. Net als drie maanden geleden komt Van Hoven met twee nieuwe tips, Arkema en Parker Hannifin. Ook is goed om te weten dat de drie tips die Martijn van Herpen begin april gaf, komen te vervallen omdat Van Herpen uit dienst is gegaan. De rendementen van Greene King, Ulta Beauty en Constellation Brands bedragen respectievelijk 21,0%, 21,0% en 1,4%.

Alle rendementen betreffen koersrendement plus dividend, en dus omgerekend in euro’s. Over drie maanden zullen we opnieuw een update geven van de persoonlijke tips van de redacteuren van Beleggers Belangen.


Lees de persoonlijke tips van onze redacteuren:

Helft aandelen in de plus in volatiel eerste halfjaar

Protectionisme eist zijn tol

Pearson en Thyssenkrupp zijn de uitersten in eerste halfjaar

Nieuwkomer H.B. Fuller doet het prima

Wachten tot het tij keert

Uitblinker Micron is nog steeds erg goedkoop

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!