Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Opinie Johan Brinkman, 5 jul 2018 11:00

Commentaar: Ook privé ben ik nu in Besi gestapt

0 0 Leestijd ongeveer

Dinsdag 3 juli ben ik ook privé in Besi gestapt. Dat was een uur nadat deze toeleverancier aan de chipindustrie de omzetverwachting voor het tweede kwartaal had verlaagd. Als beheerder van onze portefeuille met Nederlandse aandelen belegde ik zelf al in vijf andere aandelen uit deze portefeuille, namelijk Aalberts, ASML, Kendrion, TKH en Wolters Kluwer. Daar heb ik nu dus Besi aan toegevoegd.

Buitenkansjes

Het instapmoment is niet toevallig. Net als iedere belegger ben ik natuurlijk continu op zoek naar buitenkansjes. Besi kreeg eind april een harde klap na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal. Sinds die tijd hield ik Besi extra in gaten. Sectorredacteur Hildo Laman bleef – en blijft – positief. Maar als beheerder heb ik ook mijn eigen verantwoordelijk.

Recordstand

Terwijl ik als beheerder het aandeel Besi in de maanden mei en juni verder en verder zag wegzakken, groeide bij mij de overtuiging dat de koersdaling sinds de recordstand van 21 maart dit jaar mij privé wel een koopkans bood. Dat proces kreeg dinsdag een laatste zetje. In lijn met de visie van sectorredacteur Laman – en mijzelf als beheerder van de Nederlandse portefeuille – voeg ik dus ook als privébelegger de daad bij het woord.

Privé

Net als de andere redacteuren van Beleggers Belangen ben ik verplicht bij een artikel te vermelden als ik een beleggingsadvies geef over een aandeel waarin ik privé beleg. Dat geldt bijvoorbeeld voor de hierboven genoemde aandelen in de Nederlandse portefeuille. En voor de favoriete aandelen die mijn collega’s en ik in het begin van ieder jaar publiceren. En waarvan we ieder kwartaal, zoals ook deze week, een update geven.

Meest besproken aandeel

Dat ik de transactie in Besi hierbij zo nadrukkelijk vermeld, heeft als reden dat dit onder Nederlandse particuliere beleggers waarschijnlijk het meest besproken aandeel van 2018 tot nu toe is. Dat merkten wij de afgelopen maanden onder meer aan de vele vragen en reacties die we erover kregen. En terecht,  want binnen de pan-Europese Stoxx600 is Besi – samen met onder meer Air France-KLM – een van de grootste dalers.

Extreme tussentijdse dalingen

Wat ik nu van het aandeel verwacht? Zoals we al eerder meldden, was Besi met +1795% over de periode 2008-2017 op twee na de grootste stijger uit de pan-Europese Stoxx600. Wel vonden er gedurende die periode extreme tussentijdse dalingen plaats, tot wel -71%. Ik zie zelf geen reden dat dit koersbeeld snel zal veranderen. Maar ik kan deze bewegingen aan.  En beleef de achtbaan van Besi vanaf nu met eigen geld met u mee.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!