Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter-Koster, 5 jul 2018 16:00

Column: om door een ringetje te halen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen

Vanwege onze aanstaande bruiloft zijn wij tijdens onze vakantie in Duitsland op zoek gegaan naar trouwringen. Wij vertoeven graag bij onze Oosterburen, en het leek ons een leuk idee om te proberen dit symbool van eeuwigdurende verbondenheid juist daar te vinden.

De oudste trouwringen die ooit zijn gevonden, lagen langs de oever van de Nijl in Egypte. Ze waren gemaakt van rietstengels, leer en ivoor. Inmiddels worden vooral goud en platina gebruikt om trouwringen van te vervaardigen, iets wat ik persoonlijk ook veel leuker vind. Gezien de recente ontwikkelingen van de goudprijs, en in mindere mate de platina­prijs, lijken wij op een goed moment te zijn ingestapt. De goudprijs eindigde het tweede kwartaal op $1252,60 per troy ounce, het laagste niveau in bijna zes maanden. De platina­prijs daalde onlangs tot $811,10 per troy ounce, het laagste niveau sinds juli 2004. In euro’s zakte de goudprijs in de eerste helft van dit jaar met circa 2%.

Veilige haven?

Deze daling lijkt opvallend, omdat de goudprijs historisch gezien bekend staat als een veilige beleggingshaven. De geopolitieke spanningen en het wereldwijde handelsconflict hebben tot nervositeit op de beurzen geleid, maar dit heeft de goudprijs vooralsnog dus allerminst een duw in de rug gegeven. ETF Securities stelt dat dit logisch is, omdat goud vooral wordt gezien als een langetermijnverzekering in plaats van een toevluchtsoord tegen de marktvolatiliteit op korte termijn. Wel ziet ETF Securities dat koopjesjagers lijken te willen profiteren van de lage goudprijs. De instroom in goud-ETP’s bedroeg vorige week namelijk $73,3 mln, waar in de twee weken daarvoor nog sprake was van een uitstroom.

De analisten vinden dat het sentiment voor goud voorlopig nog zeer zwak is, maar dat de instroom suggereert dat beleggers rekenen op een herstel van de goudprijs. Dit ligt in lijn met de verwachtingen die Pictet AM onlangs nog uitsprak over goud. De Zwitserse vermogensbeheerder denkt dat door de inflatie en teruggekeerde volatiliteit goud een van de meest aantrekkelijke beleggingen wordt. Pictet AM verwacht dat goud de komende vijf jaar een jaarlijks rendement van 6% zal opleveren. Dat zou ons instapmoment helemaal gunstig maken. Hoewel de trouwringen die wij uiteindelijk bij een authentieke juwelier in Trier hebben gevonden, natuurlijk in wezen een onbetaalbare investering zijn.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!