Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
image description
Opinie Karel Mercx, 5 jul 2018 11:26

Beurzen vandaag: ASMI, Besi, SBM Offshore en de Duitse autobouwers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen staan we vandaag onder andere stil bij de plotselinge impopulariteit van de chip(machine)sector en de flinke daling van SBM die volgt op de grote stijging van onlangs.

NEDERLAND

De AEX won om 09.30 uur +0,49% en de AMX +0,45%. De grote Amsterdamse bedrijven staan dit jaar tot dusver 1,41% in de plus en de middelgrote bedrijven verliezen 8,58%. De oorzaak van de slechte prestaties van de midkapindex ligt vooral bij Air France-KLM (-47,8%), Besi (-40,49%) en ASMI (-20,4%).

Beleggers speculeren erop dat de sector over zijn hoogtepunt heen is. Dit vinden wij echter onwaarschijnlijk omdat de marges in de sector nog torenhoog zijn. Waarom de hoofdprijs betalen, terwijl de machines straks met korting verkrijgbaar zijn? Wij blijven kopers van Besi en ASMI. SBM is de grootste dalers van vandaag omdat het bedrijf verwacht dat er betalingsproblemen zullen zijn bij Braziliaanse klanten. Beleggers zetten het aandeel meteen 7% lager.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Besi +3,9%
 • Signify +2,9%
 • Aegon +2,5%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • SBM Offshore -7,0%
 • Unilever-0,7%
 • Fugro -0,5%

EUROPA

De Duitse automakers behoren tot de best presterende aandelen in Europa na een bericht in het Duitse Handelsblatt dat de Amerikaanse importheffingen voor hen waarschijnlijk niet gaan gelden. De EuroStoxx50 won 75 basispunten bij de opening, waardoor het jaarverlies is uitgekomen op 1,9%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • BMW +3,8%
 • Daimler +3,6%
 • Volkswagen 3,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Lóreal -1,0%
 • LVMH -0,7%
 • Unilever -0,7%

VERENIGDE STATEN

Gisteren was het in de Verenigde Staten Independence Day. Dit is de nationale feestdag ter herdenking van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. De Amerikaanse beurzen waren gesloten.

AGENDA

GRAFIEK VAN DE DAG

Beleggers denken dat er een kans is dat als het Europese opkoopprogramma in december eindigt, de Europese Centrale Bank gaat beginnen met het inruilen van obligaties met een korte looptijd voor obligaties met een lange looptijd. De speculatie liet de lange Franse rente sterk dalen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!