Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 25 jun 2018 16:04

Nieuwsoverzicht dividend juni

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De laatste tijd was het qua nieuws relatief rustig op dividendgebied, met name in Europa. In Nederland was er nieuws van onder meer Holland Colours, DSM en Lucas Bols. In de Verenigde Staten waren er mooie dividendverhogingen voor onder meer Caterpillar en Starbucks. Ook binnen de dividendportefeuille was er positief nieuws voor twee Amerikaanse aandelen.

DSM

DSM wil over het jaar 2018 een kwart meer dividend uitkeren. Dat liet het Nederlandse speciaalchemiebedrijf weten tijdens de presentatie van de langetermijndoelstellingen. Bij een beurskoers van €86 biedt het huidige dividend een rendement van 2,1%. In mei noteerde DSM voor het laatst ex-dividend voor het slotdividend van €1,27 per aandeel. Op de beurs plust het AEX-fonds dit jaar precies 7%.

Holland Colours

Holland Colours, gespecialiseerd in kleurstoffen en pigmenten voor onder meer plastics, keert in 2018 een dividend van €3,39 per aandeel uit. Vorig jaar was dat €3,01. Bij een beurskoers van €94 levert dat een geschat rendement op van ongeveer 3,7%. Het aandeel wint in 2018 ruim 10%. Op 16 juli noteert Holland Colours ex-dividend. De betaalbaarstelling volgt enkele dagen later, op 20 juli.

Lucas Bols

Drankenproducent Lucas Bols betaalt over 2017 een slotdividend van €0,25. Dat is minder dan een jaar geleden, toen er nog €0,26 per aandeel werd betaald. Inclusief het hogere, reeds betaalde, interimdividend, komt het dividend over 2017 toch licht hoger uit dan een jaar eerder. Het slotdividend zal op 1 oktober betaald worden, met ex-dividenddatum 11 september. Bij een beurskoers van iets minder dan €18 biedt het aandeel Bols een geschat dividendrendement van ongeveer 3,4%. Het aandeel levert dit jaar bijna 5% in op de beurs. Dat komt neer op een beurswaarde van ruim €200 mln.

Caterpillar

Machinebouwer Caterpillar verhoogt het dividend met 10% tot 86 cent per kwartaal. Het is daarmee inmiddels het 25e jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Het dividendrendement is ongeveer 2,2%. Het aandeel levert dit jaar ruim 11% in bij de huidige beurskoers van $140.

Medtronic

Het in de dividendportfeuille opgenomen Medtronic, gespecialiseerd in medische apparatuur, keert dit jaar een 9% hoger dividend uit van $0,50 per kwartaal. Bij een beurskoers van $86 is het geschatte dividendrendement van deze Dividend Aristocrat 2,3%. Het aandeel doet het dit jaar relatief goed, met een koerswinst van 7,5%.

Starbucks

De koffiegigant beloont aandeelhouders met een 20% hoger dividend dit jaar. Desondanks kan het aandeel op de beurs nog altijd geen hoge ogen gooien, met een achterblijvende koers. Starbucks levert dit jaar 11% in en noteert momenteel rond de laagste koers in drie jaar tijd. Het nieuwe kwartaaldividend van $0,36 per aandeel levert een dividendrendement van 2,5% op. Het dividend werd sinds de eerste betaling in 2010 tot dusverre elk jaar verhoogd.

Realty Income

Vastgoedaandeel Realty Income, net als Medtronic opgenomen in de dividendportefeuille, verhoogt het maandelijkse dividend met 0,2% tot $0,22 per aandeel. Dat is weliswaar niet veel, maar het is wel al de derde verhoging dit jaar, goed voor in totaal 3,5%.

Waarschijnlijk zal het dividend net als vorig jaar met zo’n 5% worden verhoogd. Dat is gezien het aantrekkelijke dividendrendement van 4,9% zeer acceptabel, ook voor de dividendportefeuille. Realty Income doet het de laatste weken prima op de beurs. Het aandeel noteert op $53,78 inmiddels ruim boven het dieptepunt van $47,25 eerder dit jaar.

Target

De retailer Target Corporation, net als Medtronic een Dividend Aristocrat, gaat ruim 3% meer dividend uitkeren dit jaar. Het nieuwe kwartaaldividend van S0,64 per aandeel levert op jaarbasis een dividendrendement van 3,4% op bij een beurskoers van $76. Na een aantal slechte jaren herstelt het aandeel (+16,5% in 2018) in lijn met veel sectorgenoten. Gemeten vanaf het dieptepunt van $50 in juli 2017 steeg het aandeel Target inmiddels ruim 50%. Het dividend wordt sinds de beursgang in 1967 elk jaar verhoogd.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!