Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 20 jun 2018 12:15

Dividendportefeuille: Industrie krijgt tik

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De dividendportefeuille deed op weekbasis een stapje terug, maar noteert met een rendement van 4,3% in 2018 nog altijd dichtbij het recordniveau dat vorige week werd bereikt. Van de 39 aandelen sloten er 8 de week hoger af, vooral de meer defensieve consumentenaandelen die het minst last hebben van de handelsoorlog.

Grootste stijger was Reckitt-Benckiser met een plus van bijna 5%. Het aandeel achter merken als Cillit Bang en Dettol staat dit jaar nog steeds op een verlies van 11% maar noteert bij een koers van 6100 pence inmiddels ruim boven het dieptepunt van 5255 pence eerder dit jaar. Een andere uitblinker was Sodexo, dat langzaam opkrabbelt van de eerdere koerstik bij een huidige koers van ruim €85.

China

De sector industrials (weging 16%) daalde in reactie op de handelsoorlog, aangevoerd door Parker Hannifin en A.O. Smith, die allebei 6% inleverden. Deze bedrijven behalen een groot deel van hun omzet buiten de Verenigde Staten met een sterke aanwezigheid in groeimarkten als China.

De lagere koersen van de afgelopen dagen zijn gunstig voor de dividendportefeuille aangezien aan het einde van deze maand in totaal 1,1% aan cash zal worden herbelegd. Daarnaast bieden de lagere koersen altijd mooie koopkansen, ook voor de dividendportefeuille. Mogelijk voeren we  binnenkort nog één of enkele wijzigingen door. Via Twitter blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!