Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 19 jun 2018 09:55

PostNL komt onder gematigder markttoezicht

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Het ministerie van Economische Zaken wil dat de toezichthouder op de postmarkt, de ACM, flexibeler omgaat met de concurrentieverhoudingen. De brievenpost neemt snel af, maar PostNL heeft de verplichting overal te bezorgen. Dat leidt op sommige plekken in Nederland tot postbestellers met ‘halflege tassen’. PostNL komt onder gematigder toezicht.

Besluit over markt PostNL

Om deze kostbare inefficiency op te heffen, zou het postbedrijf bij de bestelling moeten kunnen samenwerken met concurrenten als Sandd. Het zou er wellicht zelfs mee kunnen fuseren, zo verwacht nu de financiële markt, getuige de aandelenkoersstijging.

Wij denken echter dat de ACM dat laatste een stap te ver vindt gaan. De positieve effecten van de samenwerking zullen dus beperkt blijven. Temeer daar een deel van de mogelijk gewonnen efficiency ten gunste moet komen aan een gematigde ontwikkeling van postzegelprijs. We hebben eerder al een verkoopadvies gegeven voor PostNL vanwege een winstwaarschuwing. De voordelen van dit besluit zijn vooralsnog dermate beperkt dat we geen reden zien om dat advies wijzigen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!