Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
image description
Tip Terugblik Michiel Pekelharing, 18 jun 10:30

Tipterugblik: Dometic Group

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden

Een jaar geleden tipten we Dometic Group. Op dit moment resteert een rendement van 25%.

Het Zweedse bedrijf blijft voorlopig de vruchten plukken van de sterke positie op een interessante nichemarkt. Het maakt allerlei apparatuur, zoals koelkasten, ovens, kookplaten, afzuigsystemen en spoelbakken voor recreatieve voer- en vaartuigen.

De Verenigde Staten vormen de belangrijkste afzetmarkt. In dat land zit de afzet van campers al enkele jaren stevig in de lift. Veel gepensioneerden kiezen voor de aanschaf van een zogeheten RV. De camper-verkopen groeien daar de afgelopen jaren met een percentage in de dubbele cijfers. Dat geldt overigens ook voor de organische groei van Dometic Group. Die kwam in het eerste kwartaal uit op 10%. Dankzij het effect van kleinere overnames kwam de totale omzetgroei zelfs uit op 29% (SEK4,4 mrd)

Margeverbetering

Dankzij kostenbesparingen en schaalvoordelen kan de ebit beduidend sneller toenemen. De marge verbeterde van 12,1% naar 14,4% en de ebit klom met ruim 50% naar SEK638 mln. Onderaan de streep liep de winst per aandeel met 27% op naar SEK1,27. Daarmee stevent het concern af op een winst per aandeel van circa SEK6 in heel 2018. De waardering (k/w 15,3) is alleszins redelijk voor een bedrijf met de groeivooruitzichten van Dometic Group. Met het oog op dat groeipotentieel en de mogelijkheid om het dividend verder op te schroeven, wordt het koopadvies herhaald.

 

Kerncijfers
Fondscode (ISIN):SE0007691613
Beurs:OMX/Zweden
Hoogste koers 12 mnd:$96,35
Laagste koers 12 mnd:$62,50
Beurswaarde:SEK27,4 mrd
koers-winstverhouding 2019 (t):15,3
Dividendrendement (t):2,40%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.