Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Harry Geels, 13 jun 11:45

Kunt u mij de namen geven van goed renderende obligatiefondsen?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Beleggen in individuele obligaties wordt steeds lastiger. De minimale inleg ligt regelmatig boven de €100.000, waardoor obligatiebeleggers lastig kunnen spreiden. Wat zijn nu goed renderende obligatiefondsen?

Die spreiding kan wel gerealiseerd worden via beleggingsfondsen of ETF’s. De vraag daarbij is of actief beleggen het beter doet dan passief beleggen.

Niet zo efficiënt

De meeste obligatiemarkten zijn niet zo efficiënt. Dit komt enerzijds omdat delen van de markt minder liquide zijn en ook grotendeels buiten de beurs om worden verhandeld. Daardoor beschikken niet alle beleggers altijd over dezelfde informatie. Anderzijds grijpen de centrale banken regelmatig in.

Actieve beleggers kunnen potentieel profiteren van die inefficiënties. Daarvoor moeten beleggers een ruim (‘unconstrained’) mandaat geven aan hun fondsbeheerders. In de rubriek Beleggingsfondsen van 11 mei 2018 is aandacht besteed aan deze fondsen, met twee conclusies: de resultaten ervan verschillen onderling sterk en ze lopen soms erg uit de pas met de index. In dit artikel is ook een tabel opgenomen met een aantal goede fondsen, zoals bijvoorbeeld Carmignac Unconstained Global Bonds en het T. Rowe Price Global Aggregate Bonds.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!