Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Tiplijsten Johan Brinkman, 12 jun 2018 09:22

Vier technisch ijzersterke Amerikaanse techfondsen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen

Vijftien buitenlandse aandelen hebben van ons recent een kooptip gekregen, waaronder vier Amerikaanse techfondsen. Dit op basis van technische analyse. Bij wijze van kennismaking stellen wij nu enkele kooptips van de afgelopen weken open voor niet-abonnees.

Deze fondsen komen voor op een van de lange lijsten met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse. Deze vijftien buitenlandse aandelen kunnen we u van harte aanraden.

Al deze adviezen, inclusief die voor de vier Amerikaanse techfondsen, zijn nog onverminderd van kracht.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: VIER TECHNISCH IJZERSTERKE AMERIKAANSE TECHFONDSEN

Apple blijft verbazen (18 mei 2018)

Apple blijft verbazen. Veiligheidshalve stond het aandeel sinds februari dit jaar op ‘houden’. Nu de weerstand op $180 is doorbroken, kan het aandeel weer verder omhoog. Toen Apple begin dit jaar door de onderkant van het stijgende trendkanaal zakte, namen we in februari winst met een adviesverlaging. We voelden ons in dit besluit gesterkt door een reeds lange tijd zichtbare negatieve divergentie tussen de koers en de MACD-indicator (hogere toppen in de koers, maar lagere toppen in de MACD). Negatieve divergenties zijn op zichzelf nooit verkoopsignalen, maar gecombineerd met andere signalen kunnen ze betrouwbaar zijn. In dit geval was er tegelijkertijd een neerwaartse doorbraak door de onderkant van het stijgend trendkanaal. Nu er nieuwe hoogste koersen boven de $180 zijn neergezet, durven we Apple toch weer een koopadvies te geven.

Alphabet niet op voor- of achteruitgegaan (4 mei 2018)

Koerstechnisch is Alphabet er de afgelopen negen maanden niet op voor- of achteruitgegaan. Ook aan het verloop van de opwaarts gerichte langetermijntrend is weinig veranderd. Wat wel is veranderd, is de fase van de trend waarin Alphabet zich bevindt. Begin dit jaar was dat aan de bovenkant van het trendkanaal, maar na de correctie van de afgelopen maanden bevindt de koers zich in de buurt van de onderkant. Dit alles betekent dat het proces waarin hogere toppen en bodems worden gevormd nog volop intact is. De huidige fase (onderaan het trendkanaal en hogere bodems) vormt derhalve een uitstekend aankoopmoment. Pas onder $1000 gaan we twijfelen aan ons bestaande koopadvies.

Niet morrelen aan het koopadvies Cisco (8 juni 2018)

Cisco zit overtuigend in een stijgende trend, al zijn er in 2018 wel de nodige correcties te zien. We zien geen reden om te morrelen aan het koopadvies. Het aandeel heeft de stijgende trend al te pakken vanaf begin 2016, toen het nog op $22 stond. In de eerste drie kwartalen van 2017 kwam de koers niet echt meer vooruit en ontstond een oplopende driekhoeksformatie. De hogere bodems van deze formatie duidden op een positieve ondertoon. De koers breekt doorgaans opwaarts uit. Dat gebeurde in dit geval ook. Een bevestiging voor de positieve ondertoon was het 40-weeks voortschrijdende gemiddelde dat nooit een dalend verloop kreeg. Na de opwaartse uitbraak in de herfst van 2017 is de koers hard opgelopen. Er is een stijgende steunlijn zichtbaar onder de laatste bodems. De enige zorg voor Cisco op dit moment is de negatieve divergentie met de MACD.

Intel volgens het boekje (4 mei 2018)

Intel geniet sinds oktober vorig jaar een koopadvies en daar brengen we voorlopig geen verandering in. Aanleiding voor de adviesverhoging destijds was de doorbraak door de trading range waarin het aandeel zich in 2016 en 2017 ophield. Sindsdien ontwikkelt de koers van Intel zich volgens het boekje. Na de uitbraak was er even sprake van een consolidatie, maar vervolgens vormde zich een serie hogere toppen en bodems. Het enige minpunt aan de huidige ontwikkeling is dat het momentum de laatste maanden wel erg fors is opgelopen. Als zich de komende tijd een iets substantiëlere neerwaartse correctie voordoet, mag dat dan ook geen verbazing wekken. Voor de houdbaarheid van de trend op lange termijn zou dit zelfs een positieve kentering betekenen. Voorlopig is hier echter nog geen sprake van. We wachten de ontwikkelingen dan ook rustig af.

 

 

 

 

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.