Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 5 jun 2018 14:29

Nieuwe notering Unibail-Rodamco

0 0 Leestijd ongeveer

Na Unibails overname van Westfield is de eerste beursnotering van de nieuwe combinatie een feit. Het tickersymbool voor het zogenaamde ‘gestapelde’ aandeel is URW.

Unibail-Rodamco heeft de Australische branchegenoot Westfield ingelijfd voor circa $24,7 mrd. Het bod bestond uit aandelen en cash. Nadat de aandeelhouders onlangs hun fiat hadden gegeven voor de overname, is nu ook de laatste stap gezet. Op dinsdag 5 juni is de handel van start gegaan in het ‘gestapelde’ aandeel. Aandeelhouders van Unibail-Rodamco hebben voor elk aandeel een nieuw aandeel WFD Unibail-Rodamco gekregen, die vervolgens zijn samengevoegd tot een gestapeld aandeel. Het WFD Unibail-Rodamco-aandeel is een nieuwe Nederlandse fiscale beleggingsinstelling, waar de Amerikaanse vastgoedbezittingen zijn ondergebracht. Er is voor deze bijzondere structuur gekozen om de fiscaal vriendelijke status in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten te behouden. De gestapelde aandelen zijn onder de ticker URW opgenomen in de AEX en de CAC40. De combinatie komt nog met een nieuwe naam.

Vastgoedportefeuille

Door de overname groeit de vastgoedportefeuille naar een waarde van €62 mrd, hoofdzakelijk bestaande uit 102 winkelcentra in dertien landen. Westfield voegt 35 winkelcentra toe in de Verenigde Staten en Londen. Die maken 30% van de totale portefeuille uit, terwijl het aandeel van de Franse thuismarkt naar 37% zakt.

Ondanks de betere geografische spreiding verslechtert het risicoprofiel van Unbail-Rodamco. Het krijgt immers blootstelling aan vreemde valuta’s en bovendien maken de Amerikaanse en Britse retailvastgoedmarkten moeilijke tijden door. Beide markten kennen een veel hogere winkeldichtheid dan de meeste Europese landen en hebben mede daardoor meer last van e-commerce. Westfield bezit echter voornamelijk topwinkelcentra en presteert daardoor vooralsnog goed. De overname zal direct aan de winst en intrinsieke waarde per aandeel bijdragen. Bovendien blijft de balans met een schuldgraad van 37% solide. Bij een klein disagio van 5% en een dividendrendement van 6% blijft het advies ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!