Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 30 mei 2018 12:09

Tipterugblik Nordstrom

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Een jaar geleden was de Amerikaanse warenhuisketen Nordstrom tip van de maand in het Dividend E-magazine. Na een wilde rit het afgelopen jaar – mede omdat er verschillende keren sprake was van een mogelijke beursexit – is de aanbeveling goed voor een koerswinst van ruim 16%.

Het was een spannende rit voor beleggers die de Nordstrom-tip van vorig jaar mei opvolgden. Kort na de tip veerde het aandeel op na de berichtgeving dat de grootaandeelhouders (de van origine Zweedse familie Nordstrom) het bedrijf in een uiterst woeilig retailklimaat van de beurs wilden halen. Uiteindelijk mislukte dat, maar de kans op een beursexit is zeker nog niet verkeken.

De jongste kwartaalcijfers bleven achter bij de verwachtingen, met een koersdaling van bijna 10% tot iets meer dan $45 voor Nordstrom als gevolg. De omzet kwam uit op $3,56 mrd tegen de analistenconsensus van $3,46 mrd en ook de winst per aandeel van $0,51 was beter dan de verwachte $0,43. Reden voor de koerstik was de achterblijvende same-store-sales voor winkels die minimaal twaalf maanden open zijn, die met 0,6% groeiden tegen de consensus van 1,1%.

De laatste weken herstelde het aandeel weer tot $48,93, waarmee de kooptip van vorig jaar op $42,04 goed is voor een koerswinst van 16,3%. Bovendien ontvingen aandeelhouders in totaal $1,48 dividend over de laatste twaalf maanden.

Het recente koersverloop met een overdreven selloff na de eerste kwartaalcijfers biedt opnieuw een mooi koopmoment voor dit execeptionele aandeel dat wordt verhandeld tegen een geschatte k/w van slechts 14 en een dividendrendement van 3%.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!