Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Erik Klooster, 16 mei 2018 12:17

Tip voor gamegigant plus al onze andere nieuwe adviezen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

In Beleggers Belangen van deze week houden we weer een kooptip van precies een jaar terug tegen het licht. Het bedrijf had toen de wind in de zeilen en wij vinden het aandeel nog steeds zeer koopwaardig. Verder vindt u hieronder al onze – deels gewijzigde – adviezen van afgelopen week.

UITSLUITEND VOOR ABONNEES

De adviezen en advieswijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week. Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

Tipterugblik: 3M
Een jaar geleden, op 16 mei, gaf Beleggers Belangen een kooptip voor het Amerikaanse 3M. Het bedrijf had toen de wind in de zeilen, na sterke cijfers over het eerste kwartaal.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP:

Tip: Meespelen met de beste in de gamesindustrie
Deze gameproducent is bekend van Call of Duty, Destiny, Skylanders, World of Warcraft en Diablo, om maar enige namen te noemen. Dit zijn vooral oorlogsgames. Niet lang geleden is echter het Zweedse King Digital Entertainment overgenomen, dat onder meer het vriendelijke Candy Crush uitbrengt.

Waarom Kendrion weer koopwaardig is
De resultaten van Kendrion lagen redelijk in de lijn der verwachtingen. De omzet kwam uit op €120,6 mln, wat een groei van 2% betekent. Zonder valutaeffecten was dit 4% geweest.

Probiodrug staat voor enorme uitdaging
Biotechbedrijf Probiodrug is erin geslaagd om de uitgaven in het eerste kwartaal flink te verlagen. De onderneming gaf €1,03 mln uit aan onderzoek en ontwikkeling. Een jaar eerder was dat nog €2,27 mln.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR AANDELEN VAN EIGEN BODEM:

Grotere stroppenpot is een strop voor ABN Amro
ABN Amro ziet de inkomsten groeien en houdt de kosten in de hand. Beleggers hebben echter voornamelijk oog voor de flinke toename van de stroppenpot.

Goede cijfers verhullen structurele problemen Ahold Delhaize
De Amerikaanse markt was gunstig voor Ahold Delhaize in het eerste kwartaal, maar er zit wel vertekening in het cijfer en de marktomstandigheden blijven moeilijk.

Stabiele kwartaalcijfers voor Aperam
Aperam verscheepte in het eerste kwartaal 514 duidend ton staal. Dit was 4% meer dan het vorige kwartaal. De ebitda nam met 8,5% toe, tot €141 mln, en de winst per aandeel lag met €0,99 wat lager dan de €1,22 van vorig kwartaal.

Kwartaalcijfers ArcelorMittal verrassen de markt
De cijfers van staalfabrikant ArcelorMittal over het eerste kwartaal zijn beter dan analisten vooraf hadden ingeschat. De marktperspectieven blijven gunstig.

Boskalis verwacht lagere winst
Boskalis verwacht dit jaar een lagere winst door margedruk. Die doet zich vooral voor bij de offshoredivisie.

Hoger dividend in zicht bij Eurocommercial Properties
De winstgroei bij Eurocommercial Properties versnelt door lagere rentelasten en vastgoedaankopen, maar ook dankzij een goede autonome huurontwikkeling. Dat belooft een verdere dividendstijging.

Vliegende start voor Euronext
De onrust op de financiële markten heeft beursbedrijf Euronext in de kaart gespeeld. Het gemiddelde handelsvolume op beursdagen lag 22% hoger dan een jaar eerder.

ICT Group blijft groeien
ICT Group is mede dankzij overnames de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dat is terug te zien in de recente resultaten en koersontwikkeling van het aandeel. Wij verwachten dat het nog niet gedaan is met de groei.

IJzersterk eerste kwartaal voor IMCD
Het Rotterdamse IMCD is het jaar bijzonder sterk begonnen. De chemische distributeur groeit zeer hard, zowel autonoom als door middel van acquisities.

Winstspurt voor OCI
De omzet van OCI steeg in het afgelopen kwartaal met 57% naar $745 mln. De verkoopvolumes van de eigen producten kwamen ruim een derde hoger uit dankzij de ingebruikname van de nieuwe kunstmestfabriek in de Verenigde Staten en de herstart van productie in Algerije.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN HET BUITENLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Volumegroei AB InBev is van korte duur
Volumegroei Ab Inbev zorgt voor verbetering, maar het koopadvies voor het aandeel rendeert nog niet. Het eerste kwartaal van 2018 kende met -0,2% minder verkochte drank.

Allianz ligt goed op koers
Allianz heeft een beduidend beter eerste kwartaal achter de rug dan de daling van het bedrijfsresultaat doet vermoeden. Met het onderliggende groeitempo is niets mis.

Engie heeft tijd nodig
Bij Engie zijn de daling van de nettoschuldpositie en een stevige groei bij de afdeling energiegeneratie positieve ontwikkelingen. Voorlopig mogen beleggers echter geen groeiwonderen verwachten van het nutsconcern.

Home Depot herhaalt groeiverwachtingen voor 2018
De kwartaalomzet van de Amerikaanse bouwmarktketen Home Depot steeg met een mooie 4,4%, naar $24,9 mrd. Die van bouwmarkten die een jaar open zijn bedroeg 4,2%. Dat was echter lager dan analisten hadden verwacht.

Siemens verhoogt winstverwachtingen
Na een goed kwartaal heeft Siemens zijn winstprognose voor het gehele jaar opwaarts bijgesteld. Vooral de sterke margesprong bij fabrieksautomatisering stemde tot tevredenheid.

Vodafone verrast de markt
De Nederlandse telecommarkt blijkt voor Vodafone (met Ziggo) weerbarstig, maar in veel andere landen werd het boekjaar met gunstige resultaten afgesloten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!