Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Harry Geels, 16 mei 2018 14:30

Hoe kan ik beleggen in dividendgroeiers met ETF’s in de VS?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

U bent op zoek naar dollarbeleggingen in beleggingsfondsen en ETF’s met een brede spreiding, dus een beperkt risicoprofiel. Daarbij bent u onder andere geïnteresseerd in dividend. Hoe u kunt beleggen in dividendgroeiers met ETF’s in de VS. 

Deze vraagt stelt u mede omdat in uw ervaring diverse brokers het aanbod van ETF’s hebben verminderd.

Het beschikbaar zijn van ETF’s hangt af van de toegang die de broker u biedt op de beurzen waarop die ETF’s verhandelbaar zijn. Het is lastig een generiek antwoord te geven. Het is inderdaad zo dat bepaalde brokers bepaalde beurzen niet toestaan. Er zijn weinig ETF’s beschikbaar die direct toegang geven tot een goed gespreide portefeuille aan beleggingen. Think biedt profiel-ETF’s aan, defensief, neutraal, offensief, maar daarmee bent u wereldwijd gespreid. Beter is een goede aandelen- en obligatie-ETF te kopen, bijvoorbeeld op de S&P High Yield Dividend Aristocrats Index, en de iShares $ Corp Bond Interest Rate Hedged UCITS ETF (bedrijfsleningen) en de iShares $ Treasury Bond 7-10yr UCITS ETF (staatsleningen). We raden aan om de rubriek ETF’s en Beleggingsfondsen goed te volgen. Daarin komen deze onderwerpen regelmatig aan bod.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!