Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Opinie Michiel Pekelharing, 16 mei 2018 15:00

Doet het overnamebod voldoende recht aan Verifone?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

Het Amerikaanse Verifone Systems (PAY) is actief op de markt voor digitaal betalingsverkeer. Het bedrijf maakt onder meer apparaten voor pin- en creditcardbetalingen en op nieuwe technologieën voor contactloos betalen.

Het aandeel werd in 2016 getipt in Beleggers Belangen. Door de scherpe concurrentie bleef de verwachte winstgroei echter uit.

Even afwachten

Begin april bereikte investeringsbedrijf Francisco Partners een akkoord voor een overname met het bestuur van Verifone voor $23,04 per aandeel. Dat was ruim de helft meer dan de beurskoers. Ondanks de flinke premie had er mogelijk meer in het vat gezeten als het bedrijf de kans had gekregen het door enkele winstwaarschuwingen geschade beleggersvertrouwen terug te winnen. Verifone heeft vast laten leggen dat het tot 24 mei op zoek kan gaan naar een andere partij die mogelijk meer wil bieden. Het is verstandig om in ieder geval deze periode af te wachten alvorens de stukken aan te melden.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!