Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 15 mei 12:53

Probiodrug staat voor enorme uitdaging

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Probiodrug slaagt erin om de onderzoekskosten terug te dringen, maar het bedrijf heeft hard geld nodig. Probiodrug staat voor enorme uitdaging.

Biotechbedrijf Probiodrug is erin geslaagd om de uitgaven in het eerste kwartaal flink te verlagen. De onderneming gaf €1,03 mln uit aan onderzoek en ontwikkeling. Een jaar eerder was dat nog €2,27 mln. Het verschil wordt veroorzaakt doordat een dure onderzoeksstudie sindsdien is afgerond. De eerste resultaten met Alzheimermiddel PQ912 waren gunstig, maar beleggers hebben nu vooral oog voor de financiële positie. De onderneming heeft nog €9,3 mln in kas.

Probiodrug heeft geld nodig

Probiodrug heeft begin april de plannen voor het fase 2b-vervolgonderzoek ontvouwen. Om succesvol alle studiehordes te nemen, heeft het concern veel geld nodig en/of een kapitaalkrachtige partner. Door het recente vertrek van topman Konrad Glund en cfo Hendrik Liebers staat het nieuwe management voor de enorme uitdaging om tegen redelijke voorwaarden nieuw kapitaal aan te trekken. Het groeiende risico voor een verwaterende aandelenplaatsing is aanleiding om het advies bij te stellen naar ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee