Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Opinie René van Mourik, 5 mei 2018 13:34

Haarscheurtjes bij EUR/USD

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden

Het koppel EUR/USD bevindt zich sinds begin 2017 in een opwaartse trend. De afgelopen week zijn er voor het eerst sinds tijden deukjes in dit beeld ontstaan. Eerst viel EUR/USD uit een symmetrische driehoek. Dit duidt op het inzetten van een neerwaartse beweging, zij het nog wel binnen de huidige opwaartse langetermijntrend. Deze beweging forceerde ook een neerwaartse doorbraak door de steunlijn, getrokken onder de bodems sinds begin 2017. Ook dit is niet direct een aanwijzing dat de trend op z’n laatste benen loopt, wel dat het momentum van de trend aan het afzwakken is. Dit wordt ook goed geïllustreerd door het 12-weeks momentum dat onder de grafiek is afgebeeld. Het momentum staat op het laagste niveau sinds wederom begin 2017.

Genoeg steun voor EUR/USD

Op de korte termijn is er dus volop zwakte, maar EUR/USD heeft nog voldoende steunpilaren om de langetermijntrend in leven te houden. Bijvoorbeeld de top rond $1,20 van september vorig jaar en het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde. Ook heeft het valutapaar nog zeker tot $1,17 de ruimte om een hogere bodem te vormen.

EUR/USD