Updates

Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vivendi

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 26 apr 11:14

Philips Lighting schijnt zwak in eerste kwartaal

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Philips Lighting schijnt zwak: het bedrijf presenteerde eerstekwartaalcijfers waar de markt van schrok. De omzet daalde met 11%, naar €1,5 mrd. Zonder wisselkoerseffecten (autonoom) kwam de daling uit op 3,5%.

Ook het autonome operationele resultaat (ebita) kwam lager uit. Het daalde van €127 mln naar €106 mln, bij een margedaling van 7,5% naar 7,0%. De nettowinst ging van €61 mln naar €20 mln.

Conclusie over Philips Lighting

Het bedrijf had al aangegeven dat het eerste kwartaal zwak zou zijn. Omdat het vierde kwartaal van 2017 juist sterk was, mede door eenmalige omzet, is het contrast groot. Dat verklaart de schrik bij de beleggers. Philips Lighting blijft echter voor de rest van het jaar optimistisch en denkt dat de autonome omzet over heel 2018 hoger zal zijn dan in 2017. Bovendien gaat de autonome operationele marge licht stijgen: van 10,0% naar 10-10,5%, tegen 7,0% in het eerste kwartaal. Samen zorgt dat voor een iets hogere nettowinst. Bij een k/w van 10,5 en een dividendrendement van 4,6% blijft het houdadvies staan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles