Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Opinie Hildo Laman, 26 apr 2018 16:57

Facebook verrast met uitstekend kwartaal

0 0 Leestijd ongeveer

Het Facebook-schandaal dat eerder dit jaar zo’n dominante rol speelde in de media en bij het aandeel, heeft de eerstekwartaalresultaten amper geraakt. Het heeft echter wel effect op de voorspellingen voor de rest van dit jaar.

 

De omzet van Facebook is ten opzichte van vorig jaar met maar liefst 49,0% gestegen in het eerste kwartaal. De nettowinst is zelfs met 62,8% gestegen. De winst per aandeel is uitgekomen op $1,72. Dat zijn uitstekende cijfers, de groei lag zelfs hoger dan in het vierde kwartaal van vorig jaar. De omzet in het vierde kwartaal lag wel hoger, maar dat komt door de seizoenseffecten. De omzet is meestal het laagst in het eerste kwartaal en het hoogst in het vierde.

Extra kosten

Voor de rest van het jaar is Facebook wel voorzichtig. Het gaat ervan uit dat het groeitempo wat terug zal lopen. Een van de redenen daarvoor is de introductie van de ‘General Data Protection Regulation’ in Europa. Dit zou het gebruik in Europa licht kunnen beïnvloeden. Verder heeft Facebook natuurlijk het probleem dat het door de steeds hogere vergelijkingsbases steeds lastiger wordt om hoge groei te laten zien. Immers, 50% groei over $8 mrd is gemakkelijker te behalen dan 50% over $12 mrd.  Verder ziet het bedrijf de kosten aan de hoge kant van de eerder afgegeven schattingen uitkomen. Dat heeft vooral te maken met extra uitgaven aan uitgaven voor veiligheid. Dat is een gevolg van het schandaal over het misbruik van data van Facebook-gebruikers.

Waardering

Vanwege het goede eerste kwartaal verhogen wij onze wpa-schatting naar $7,60 (van 7,30). We waren al relatief voorzichtig met onze schatting. Voor volgend jaar gaan we nu uit van $8,50 (was 8,40). Met gebruik van de schatting vooe 2018 heeft Facebook een k/w van ongeveer 22. Op basis van onze conservatieve schatting voor 2019 is de k/w 20. Financieel zijn de zaken helemaal op orde. Het bedrijf heeft geen schulden, en $44,0 mrd aan cash op de balans. Zelfs als de groei de komende jaren uitkomt op 10 tot 20% is de waardering niet overdreven hoog. Als de groei hoger uitpakt, is het aandeel aantrekkelijk. Daarom vinden we Facebook nog steeds koopwaardig. Het grootste risico is dat gebruikers later alsnog het platform de rug toekeren. Maar risico hoort bij beleggen.

 

In mln $Kw1 ’18Kw4 ’17Kw3 ’17
Omzet11966,012972,010328,0
Nettowinst498742664704
Wpa ($)1,721,471,62

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!