Degelijk kwartaal Air Liquide en Linde - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 26 apr 16:54

Degelijk kwartaal Air Liquide en Linde

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen

Het nadelige effect van een sterke euro verhulde dat producenten van industriële gassen Air Liquide en Linde een degelijk eerste kwartaal achter de rug hebben.

De omzet van Air Liquide is in het eerste kwartaal met 3% gedaald naar €5,0 mrd. Die terugval was volledig het gevolg van nadelige valuta-effecten. Op vergelijkbare basis namen de inkomsten met 6% toe. In alle segmenten nam de omzet toe, waarbij de snelle groei in opkomende markten van bijna 11% eruit sprong. De sterke euro speelde ook branchegenoot Linde parten. Dit concern zag de omzet met 8% dalen naar €4,0 mrd. Op vergelijkbare basis kwam de groei echter op ruim 1%. Het bedrijfsresultaat klom dankzij kostenbesparingen met 12% naar €1,1 mrd.

Linde goed op fusiekoers

Linde maakte tevens bekend dat de beursnotering wordt stopgezet na het afronden van de fusie met het Amerikaanse Praxair. Houders van aandelen die niet zijn aangemeld, ontvangen dan een vergoeding in contanten. Na het bericht schoot de koers van deze stukken omhoog van €166 naar €178. Het nieuws is bovendien een duidelijk signaal dat het concern er vertrouwen in heeft dat de transactie voor de einddatum van 24 oktober wordt afgerond. De omzet van Praxair nam in het eerste kwartaal overigens met 10% (autonome groei: 7%) toe naar $3,0 mrd. De nettowinst klom met 20% naar $480 mln. Het houdadvies voor Air Liquide en Linde blijft van kracht. Wie toch in het laatstgenoemde bedrijf wil beleggen, kan beter de voor de Praxair-fusie aangemelde aandelenvariant kopen (ISIN: DE000A2E4L75).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles