Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 25 apr 2018 13:30

Welke absolute return beleggingsfondsen raadt u aan?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

Wie onafhankelijk van de richting van de beurs rendement wil maken en daarbij naar een goede risicospreiding streeft, komt al snel uit bij absolute return beleggingsfondsen. Dat zijn fondsen die een positief rendement willen behalen ongeacht de marktomstandigheden.

Abslute return beleggingsfondsen

Een van de grootste in zijn soort is het Global Absolute Return Strategies Fund van Standard Life Investments (LU0548153443). Doel is een rendement van 5% per jaar bovenop de zesmaands-euribor geldmarktrente (inclusief kosten) over een periode van drie jaar. Het fonds neemt long- en short-aandelenposities in en kan ook in obligaties en valuta’s beleggen.

Vanaf de introductie in 2011 bedraagt het rendement gemiddeld 19,8% per jaar, tegen 2,6% voor de geldmarktrente. Een soortgelijke doelstelling heeft het Invesco Perpetual Global Targeted Returns fund (LU1004132640). In de sterke bullmarkt van de laatste jaren vallen de rendementen van beide fondsen tegen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!