Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Opinie Koen Lauwers, 24 apr 2018 15:44

Bank of England stuurt Brits pond lager

0 0 Leestijd ongeveer

Het Britse pond was tot vorige week een van de sterkst presterende valuta’s in 2018. Het vooruitzicht op een hogere rente en opluchting over een voorlopige overeenkomst met de Europese Unie stuurden de munt naar het hoogste niveau sinds de Brexit-stemming in juni 2016.

Renteverhoging
Maar het Britse pond kreeg vorige week een tik nadat de gouverneur van de Britse centrale bank Mark Carney in een interview met de openbare omroep BBC liet verstaan dat een snelle renteverhoging nog geen uitgemaakte zaak is. De Bank of England vergadert op 10 mei en voor het interview werd de kans op een renteverhoging door de markt op meer dan 80% geschat. Dit cijfer is intussen teruggevallen naar 40%. Volgens de gouverneur moet de markt zich de komende jaren wel degelijk opmaken voor renteverhogingen. Maar door de tegenvallende inflatiecijfers en lager dan verwachte kleinhandelsverkopen is er geen haast bij.

De commentaren van Carney stuurden het valutapaar GBP/USD voor het eerst in meer dan een maand terug onder de grens van 1,40. Op korte termijn is het uitkijken naar het cijfer over het bruto binnenlands product (bbp) van het eerste kwartaal dat later deze week wordt gepubliceerd. De daling had ook te maken met de relatieve sterkte van de dollar nadat de rente op de tienjarige Amerikaanse overheidsobligatie vorige week terug richting 3% evolueerde.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.