Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Technische Analyse Harry Geels, 21 apr 2018 13:22

Bodem voor goud in de maak

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Goud bevindt zich nog altijd onder het niveau waar het meer dan vijf jaar geleden stond. Maar langzaam verbetert het technische plaatje. Het edelmetaal verdient daarom op zijn minst een houdadvies. Jarenlang heeft de prijs in een opwaartse trend gezeten. Deze keer tonen we een maandgrafiek in plaats van een weekgrafiek, en daarin is het opwaartse trendkanaal te herkennen. Begin 2012 zakte de goudprijs door de onderkant van het stijgend trendkanaal, waarna een daling werd ingezet die vier jaar zou aanhouden.

Weerstand op $1400 essentieel voor goud

De laatste tijd kruipt de prijs weer omhoog. Er is een zogeheten ‘rounding bottom’ in de maak. Dit is een bodempatroon waarbij het geheel van toppen en bodems langzaam van richting verandert; in dit geval van dalend naar stijgend. Het patroon wordt voltooid als de prijs een belangrijke horizontale weerstand doorbreekt. Bij goud is dat de weerstand net onder de $1400.

goud

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.