Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Opinie Christian Slagter, 21 apr 2018 15:15

Erste Group waarschuwt beleggers voor onderschatting

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

Erste Group ziet verschillende risico’s die op dit moment niet op waarde worden geschat. Het bedrijf waarschuwt beleggers voor onderschatting.

Sinds half februari worden de kapitaalmarkten volgens Erste Group sterk beïnvloed door politieke spanningen. Trump’s importheffing op staal en aluminium leidde tot een discussie over importtarieven door China. De recent door de VS aangekondigde sancties voor Russische bedrijven en individuen zorgde slechts voor een marginale reactie op de wereldwijde markten. Het is echter een teken dat de relatie tussen de VS en Rusland verder verslechtert. Ook is er het conflict in Syrië.

Toenemende volatiliteit

Volgens Erste Group zijn de risico’s groter dan de waarderingen op de financiële markten momenteel weerspiegelen. De analisten denken dat de crisis wellicht langer zal voortduren, wat zal leiden tot toenemende volatiliteit. Erste Group verwacht geen significante economische impact, maar de opeenvolgende gebeurtenissen over de laatste maanden hebben het neerwaarts risico wel vergroot.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!