Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Advies Jaap Barendregt, 19 apr 2018 14:17

Unilever stelt zichzelf (en de markt) teleur

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Na de overnamepoging van Kraft Heinz heeft Unilever de groei-inspanningen verhoogd. Er werden kleine groeibedrijven gekocht en de innovatie- en kostenherstructureringsplannen werden versneld. Bovendien  zit de mondiale economie mee. Het lag dan ook voor de hand dat Unilever bij de kwartaalupdate makkelijk de eigen doelstelling voor 2018, een autonome omzetgroei van 3-5%, zou halen. Dat viel in werkelijkheid met 3,4% wat tegen.

Volumestijging

Wat wel goed was, is dat die omzetgroei vooral kwam van een grotere hoeveelheid verkochte producten (+3,4%). Prijsverhogingen kunnen immers niet lang worden volgehouden. De omslag naar meer verkochte producten is in het vierde kwartaal van 2017 gemaakt. Wel zit Unilever met 3,4% aan de onderkant van de bandbreedte van de eigen doelstelling van 3-5%. Overigens daalde de gewone omzet (dus inclusief wisselkoersen en acquisitie-effecten) met 5,2%: de wisselkoersen werkten stevig tegen.Advies voor Unilever

In de update maakte het bedrijf geen operationele marge of nettowinstcijfer bekend. Verwacht mag worden dat het eerste cijfer is gestegen. Unilever heeft voor 2020 een doelstelling van 20%, en kwam in 2017 uit op 17,5%. Unilever verhoogt het kwartaaldividend met een mooie 8% en gaat voor €6 mrd aan aandelen inkopen van de opbrengst van Spreads. Bij een k/w van 19,4 handhaven we ons houdadvies. Op de aandeelhoudersvergaderingen van 2 en 3 mei wordt beslist over de locatie van het hoofdkantoor en de transformatie naar een Nederlandse NV.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!