Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Technische Analyse Harry Geels, 19 apr 2018 15:54

IMCD laat het beeld kantelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Er komt een einde aan het koopadvies dat IMCD twee jaar lang heeft gehad. De koers is uit het stijgend trendkanaal gezakt, en dat betekent dat het tijd is om winst te nemen. We zetten het aandeel op ‘houden’. Schokkende ontwikkelingen zijn er nog niet, maar het technische beeld bij IMCD is aan het draaien. Zo is er al lange tijd een negatieve divergentie tussen de koers en de MACD-indicator. In 2017 maakte de koers steeds hogere toppen, terwijl de MACD juist lagere toppen liet optekenen.

Vooralsnog geen verdere adviesverlaging voor IMCD

Negatieve divergenties zijn op zichzelf nooit verkoopsignalen, maar in combinatie met andere koerspatronen zijn het wel belangrijke waarschuwingen. Een eerste waarschuwing is de neerwaartse doorbraak van het stijgend trendkanaal. Dit is nog te mager voor een verkoopadvies. Daarvoor zou er ook een doorbraak moeten zijn van de stijgende steunlijn, die is gevormd vanaf de bodems van begin 2016.

IMCD

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.