Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Take Ligteringen, 19 apr 2018 09:29

De week in het kort: beurzen kleuren lentegroen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Wall Street had er zin in, Europa ietsje minder. De risico-opslagen op bedrijfsobligaties gingen omlaag en de tienjaarsrente in de VS stijgt tot grote hoogte – althans via Schroders. Plus: waarom Amerikaanse techbedrijven blijven doorgroeien alsof er niks aan de hand is.

Het is volop lente, tijd voor ontspanning. Niet alleen op het terras in de zon, ook op het geopolitieke wereldtournee is het klimaat ineens heel vriendelijk. De Chinezen blijken namelijk bij nader inzien toch niet zo te porren voor een full scale handelsoorlog met de Amerikanen, en ook de Amerikaanse president Trump fluistert – of beter: tweet – ineens lieve woordjes.

Groene golf

Beleggers reageerden verheugd, en een groene golf overspoelden de beurzen – behalve uiteraard die in het officieel nog altijd communistische China, want daar zeggen ze groen als ze rood bedoelen en andersom. Toch was de opgewekte lentestemming niet overal even sterk aanwezig. Vraag dat maar aan de Russen. Die zagen hun roebel binnen korte tijd flink zagen inleveren tegen de dollar uit vrees voor nieuwe sancties van de Amerikanen. Kennelijk vindt Trump het volk van Poetin net even wat minder sympathiek dan het volk van Xi.

Hieronder de belangrijkste ontwikkelingen van de week.

Mooie week voor Nederlandse aandelen

Topweek voor Wall Street

Schroders’ verwachting zou beleggers schaden

Goede week voor junkobligaties

Aluminium hoger na sancties

Roebel zwaar onder druk

Chinese economie bloeit, maar aandelenbeurs blijft achter

Column: Amerikaanse technologiebedrijven zullen flink groeien

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.