Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Tips Peter Schutte, 18 apr 2018 11:51

Winst nemen op onduidelijk Vopak

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Onduidelijk Vopak: het bedrijf verwacht nog altijd een significante ebitda-groei in 2019. Over 2018 houdt Vopak zich op de vlakte.

Conform verwachting zag Vopak het ebitda over het eerste kwartaal teruglopen van €203,1 mln naar €190,2 mln. Gecorrigeerd voor negatieve wisselkoerseffecten zou het resultaat gelijk zijn geweest. De nettowinst kwam uit op €73 mln, tegen €77 mln een jaar terug.

Onduidelijk Vopak

Wisselkoerseffecten zullen dit jaar van invloed blijven. Ook is de huidige prijsstructuur in de oliemarkt niet al te gunstig. Dankzij een capaciteitsuitbreiding met 3,1 mln kubieke meter (+8,6%) en kostenbesparingen, voorziet Vopak voor 2019 nog altijd een significante ebitda-groei. De koers steeg met ruim 4%. Wij willen deze winst pakken en verlagen het advies naar ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!