Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Jeroen Boogaard, 18 apr 2018 14:00

Wat te doen met het gezamenlijke bod op Abertis?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

De maandenlange overnamestrijd rond de Spaanse uitbater van tolwegen Abertis is beslist. De Italiaanse belager Atlantia, de Duitse bouwer Hochtief en zijn Spaanse moeder ACS gaan er met z’n drieën mee aan de haal.

Hochtief biedt €18,36 in contanten per aandeel en Atlantia trekt zijn bod in. Als de minimale aanmelddrempel van 50% is gehaald, zal Abertis in een speciale holding worden ondergebracht. Atlantia krijgt hierin een nipte meerderheid van 50% plus één aandeel. Hochtief krijgt 20% min één aandeel en zijn Spaanse moeder ACS 30%.

Advies Abertis

Atlantia zal de Spaanse uitbater van tolwegen dus consolideren, en dientengevolge ook de schuld op zijn balans nemen. Voor de financiering zal Hochtief nieuwe aandelen plaatsen bij moeder ACS, die vervolgens een grote pluk verkoopt aan Atlantia. De Italianen krijgen daardoor 24% van de aandelen Hochtief in handen, terwijl het 71,7%-belang van ACS in Hochtief zal afnemen naar 50,2%.

Wij raden aan om de stukken Abertis aan te melden. Het bod waardeert het aandeel op 17,5 keer de winst voor dit jaar, een alleszins redelijke prijs. Grootaandeelhouder Caixa zal zijn 21,55%-belang aanbieden en een concurrerend bod is onwaarschijnlijk.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!