Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 18 apr 2018 10:33

Beurzen vandaag: GE, Vopak en Danone

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

In ons dagelijkse rondje langs de beurzen bekijken we de grootste stijgers en dalers in Europa en de VS. Vandaag: Vopak, Danone en GE zijn de grote uitblinkers.

NEDERLAND

De AEX noteert vandaag kort na opening onveranderd op ruim 551 punten. De grootste stijger is Vopak, dat met eerstekwartaalcijfers kwam en zich positief uitliet over 2019. Ook Heineken kwam met cijfers over het eerste kwartaal en levert 2,5% in, ondanks een organische volumegroei van 8,1%.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Vopak +4,0%
 • ArcelorMittal +1,4%
 • Galapagos +1,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Heineken -2,5%
 • Air France-KLM -1,1%
 • ASML -1,0%

EUROPA

In Europa steekt Danone er met kop en schouders bovenuit met een koerswinst van bijna 3 procent. De Franse zuivelproducent meldde dat het jaar 2018 uitstekend van start is gegaan met een organische omzetgroei van 4,9% tegen de verwachte 3,9%. Vooral dankzij de verkoop van babyvoeding in China rapporteerde Danone, dat eerder dit jaar werd gekocht voor de dividendportefeuille, een omzetgroei van 14,5% in het eerste kwartaal voor de divisie Specialized Nutrition.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Danone +2,7%
 • Ahold +1%
 • Deutsche post +0,9%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • ASML -1,0%
 • Daimler -0,6%
 • L’Oréal -0,5%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen kenden een prima dag met een stijging van 0,9% voor de Dow, die sloot op 24.786 punten. Een van de grote uitschieters was opnieuw General Electric, dat inmiddels ruim $1 boven het dieptepunt van eerder deze maand noteert. GE steeg gisteren mede op het nieuws dat het een nieuwe markt wil aanboren met kant-en-klare productie-units voor de biotechnologiesector. Vrijdag komt GE met kwartaalcijfers waar beleggers reikhalzend naar uitkijken. Een van de grootste dalers was farmaceut Johnson & Johnson, dat inleverde na een koersdoelverlaging door Barclays.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • UnitedHealth Group +3,6%
 • General Electric +3,5%
 • Cisco Systems +3,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Goldman Sachs -1,7%
 • Johnson & Johnson -0,9%
 • Pfizer -0,6%

GRAFIEK VAN DE DAG

Het geplaagde General Electric komt vrijdag met cijfers over het eerste kwartaal. Na een stortvloed aan slecht nieuws zijn beleggers toe aan positieve berichtgeving. In aanloop naar de cijfers liep de beurskoers de afgelopen dagen al flink op en het is zeer waarschijnlijk dat het aandeel vrijdag fel zal reageren (omhoog of omlaag) op de beurs. Voor het eerste kwartaal wordt een wpa van $0,11 verwacht. Analisten zijn over het algemeen nog redelijk positief met een gemiddeld koersdoel van $17,40. Na de opleving de laatste dagen staat er in 2018 nog steeds een min van ruim 20% voor GE op het bord.

 

AGENDA

Inflatie eurozone, maart jaar-op-jaar
(verwacht: 1,4%; vorig: 1,1%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!