Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Martijn van Herpen, 17 apr 2018 15:55

Mooie week voor Nederlandse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Het was een mooie week voor de AEX met een stijging van 1,2%, en helemaal voor de AMX met een plus van 2,1%. Opvallend genoeg vinden we evenals vorige week Altice en ASR bij de beste drie aandelen in de AEX. Bij Altice (+13,8%) speelt het gerucht dat het Franse Bouygues in gesprek zou zijn met investeerders om de Franse tak van het bedrijf over te nemen. Beide bedrijven gingen niet in op de geruchten. Desondanks boekte het aandeel Altice afgelopen maandag na een al sterk opgelopen koers nog eens 5,4% winst. Prettig nieuws voor aandeelhouders, maar Altice heeft in 2018 nog steeds 8,6% van zijn waarde verloren.

ASR (+5,8%) doet het al langere tijd goed. De verzekeraar schoot na enkele maanden rond de €35 te hebben geschommeld door tot boven de €38. DSM vult het trio aan met een positieve kwartaalupdate. Het chemieconcern meldde een 13% hogere omzet, en het verwacht dat de ebitda in 2018 met 25% zal groeien. De verwachting van de winst per aandeel is naar boven bijgesteld. Vopak ging met 6,8% naar beneden. Macquire gaf een verkoopadvies en koersdoel van €32, wat bij de huidige koers een daling van meer dan 20% zou betekenen. Ahold leverde 3,4% in, maar dat wordt grotendeels verklaard door het ex-dividend gaan op vrijdag.

Aperam en Takeaway.com winnaars bij AMX

In de AMX steeg Aperam met 8,4% nadat het een overeenkomst had getekend voor de overname van VDM Metals Holding. Gecombineerd met de AMG-divisie Alloys & Specialties moet dit een wereldleider op het gebied van speciale legeringen opleveren. Takeaway.com (+8%) publiceerde een trading update. In het eerste kwartaal van 2018 is het totaal aantal orders met 31% gestegen. In Nederland overigens met 23%. Bij Fugro 6,7% kreeg joint venture Seabed Geosolutions een opdracht voor een seismisch project in het Midden-Oosten. AMG (+6,6%) en Criterion Catalyst and Technologies (dochteronderneming van Shell) hebben aangekondigd exclusieve gesprekken te gaan voeren voor samenwerking. Dit zou voor AMG uitbreiding betekenen van de capaciteit om katalysatoren te recyclen. Grootste daler was Air France-KLM met -3,4%. Bij Air France vinden stakingen plaats voor hogere lonen. Zowel stakingen als eventuele loonsverhogingen zijn slecht voor de winstgevendheid, en dus voor de aandelenkoers.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.