Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 17 apr 2018 18:25

Goede week voor junkobligaties

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

Geopolitieke ontwikkelingen domineerden de agenda deze week. Zalvende woorden van de Chinese president Xi Jinping in het handelsconflict met de Verenigde Staten kwamen de risicobereidheid onder obligatiebeleggers ten goede. Hij wil de Chinese economie meer openstellen voor buitenlandse investeerders en importheffingen op auto’s verlagen. Ook president Trump deed een duit in het zakje door aan te geven dat hij niet aanstuurt op een handelsoorlog. Wegebbende vrees voor een escalatie van de Syrische burgeroorlog droeg ook bij aan het positieve sentiment.

Euro junkobligaties in de plus

Na de stijging van de laatste tijd gingen de risico-opslagen afgelopen week zodoende weer wat omlaag. In de euro investmentgrade-bedrijfsobligatiemarkt was dat net voldoende om de lichte stijging van de onderliggende Duitse staatsrente te compenseren. Per saldo bleef het effectieve rendement op de iBoxx Corporates Index vrijwel vlak op circa 1,2% afgelopen vrijdag. High yield had een betere week, dankzij een sterke daling van de risico-opslagen met 12,5 basispunten naar 321 basispunten. Euro high yield sloot vrijdag tegen een effectief rendement van 3,22%, een daling van circa 11 basispunten vergeleken met de week daarvoor. Koersen en rente bewegen tegengesteld aan elkaar: een rentedaling komt dus overeen met een koersstijging. Euro high yield noteert nu vrijwel onveranderd vergeleken met de start van het jaar, terwijl kredietwaardig euro papier circa 0,3% in de min staat.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.