Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
image description
Tip Terugblik Jeroen Boogaard, 16 apr 2018 13:45

Tipterugblik: sterke klantenaanwas geeft koers Intuit vleugels

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden

Precies een jaar geleden tipten we de Amerikaanse boekhoudsoftwareproducent Intuit. De koers is sindsdien met circa 46% gestegen. Dat is een stevige outperformance vergeleken met de S&P500 (+13,4%). Vanwege de zwakkere dollar bleef het rendement in euro’s steken op 27%.

De sterke koersontwikkeling reflecteert de goede gang van zaken bij het bedrijf. Vooral de aanhoudend sterke groei van het klantenbestand zal beleggers tevreden stemmen.

Internationale expansie Intuit

In het afgelopen gebroken boekjaar, dat tot eind juli loopt, steeg het aantal abonnees voor de online boekhoudsoftware QuickBooks met 58% naar bijna 2,4 mln. De groeipijlen zijn al langer gericht op dit vlaggenschip. QuickBooks blijft op de Amerikaanse thuismarkt marktaandeel winnen, en begint ook internationaal aan te slaan. Voor het lopende boekjaar voorziet Intuit een verdere groei van 37 tot 42% naar minstens 3,3 mln abonnees. Vooralsnog vlakt de internationale expansie nauwelijks af. De abonneegroei bedraagt 79% in het tweede kwartaal (nov-jan).

Het omzetgroeitempo blijft dit jaar naar verwachting stabiel op 9 tot 11%. Door de inkoop van eigen aandelen zal de voor bijzondere posten geschoonde winst per aandeel echter versneld toenemen naar $5,30-5,40, ofwel een groei van 20-22%. Voor volgend jaar ligt de consensus winstraming op $6,34 per aandeel, wat bij de huidige koers van $174 een pittige k/w oplevert van 27,5. Daar staat echter ook een stevige winstgroei tegenover van naar verwachting circa 15% per jaar. Bovendien heeft Intuit een netto cashpositie. Ook kan het de voorspelbare operationele kasstroom van $1,6 mrd grotendeels aanwenden voor aandeleninkoop of overnames. Het aandeel blijft koopwaardig voor de lange termijn.